FETÖ operasyonda tutuklandılar

- Örgütün sözde sorumluları olduğu iddia edilen 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

FETÖ operasyonda tutuklandılar

Zonguldak merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye çıkartıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan örgütün sözde büyük bölge talebe mesulü ve mahrem imamı U.E. ile bölge talebe mesulü olduğu öne sürülen T.Onun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler, güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Zonguldak, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Çorum, Şırnak, Çanakkale, Bingöl, Karabük, Manisa ve Denizlide eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyonda, muvazzaf, daha önce KHK ile ihraç edilen veya açığa alınan askerler ile bunlardan sorumlu olduğu ileri sürülen mahrem imamların aralarında olduğu 21 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan askeri personelin 7sinin Jandarma, 4ünün Kara Kuvvetleri, 2sinin Deniz Kuvvetleri ve 2sinin de Hava Kuvvetleri komutanlıklarında görevli olan, açığa alınan veya ihraç edilenler olduğu öğrenilmişti.

TUTUKLANDILAR
FETÖ/PDYnin sözde büyük bölge talebe sorumlusu ve mahrem imamı Uğur E. ile sözde bölge talebe sorumlusu Tarık O., savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

haber

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER