FETÖ/PDY 18'i tutuklu 21 akademisyenin yargılanmasına devam edildi..

Zonguldak'taki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY  18'i tutuklu 21 akademisyenin yargılanmasına devam edildi..

ZONGULDAK - Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesinden (BEÜ) ihraç edilen 18i tutuklu 21 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 18i tutuklu 21 sanık ve avukatları katıldı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar savunmalarında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 10 saat süren duruşmada, aralarında eski BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, eski BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydının bulunduğu 13 kişinin adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliyesine, 5 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Dün başlayan duruşmada mahkeme heyeti, 8 saat süren celsede 17 tutuklu sanığı dinlenmişti.

 

- İddianameden

İddianamede, eski BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, eski BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydının da aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15er yıla kadar kadar hapis cezası talep ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER