Fidanlar karayollarını süslüyor

Fidanlar karayollarını süslüyor

Fidanlar karayollarını süslüyor

Orman Genel Müdürlüğünce geçtiğimiz yıllarda başlatılan “Yol Kenarı Ağaçlandırma Eylem Planı” çerçevesinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Karayolu Ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çehresi daha yeşil ve estetik, güzel bir şehir oluşturma çalışmaları sürüyor. Zonguldak – Kdz. Ereğli yol güzergahında yapılan karayolu ağaçlandırması ile 10 bin 270 adet fidan toprakla buluştu.

35 km yol boyunca yapılacak ağaçlandırma çalışması çerçevesinde karayolu kenarına yapımı biten 8 km. lik kısmına Sedir, Karaçam, Ihlamur, Kiraz, Erguvan, Altınçanak ve Kızılcık türlerinden oluşan fidanlar dikildi. Ayrıca Yamaç kısımlarına erozyon önleme amaçlı 4,5 km çalı takviyeli örme çit yapılarak 200 kg korunga tohumu ekimi yapılarak saha ihata ile korumaya alındı.

Yol Kenarı Ağaçlandırma çalışması ile hedeflerinin vatandaşların görsel olarak daha keyif verici ve yemyeşil bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel; “Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü genelinde ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Fidan dikim etkinliklerimiz ile vatandaşlarımızda yeşil sevdası oluşturmaya çalışırken, okullarımızda yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile de gençlerimize daha güzel yarınlar oluşturmayı hedefliyoruz. Karayolu ağaçlandırması çalışmalarımız da yaptığımız işlerin bir başka kolu. Yol güzergahına yeşil bir doku kazandırarak yapılan karayolu ağaçlandırması ile biyolojik çeşitliliğin artırılması sağlanırken aynı zamanda yolun her iki yanında yer alan şevlerde erozyonun azaltılması ve yol şevlerine rekreaktif güzel bir görünüm kazandırılmaktadır.

Yol kenarına diktiğimiz fidanlar vatandaşlarımızın ağaçlar arasında daha mutlu ve huzurlu seyahat etmesini sağlayacak. Karayolu çalışmaları bittikçe ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER