FİLYOS ÇALIŞTAYI KOMİTESİ TOPLANDI

FİLYOS ÇALIŞTAYI KOMİTESİ TOPLANDI

Türkiye’nin en büyük ekonomik kalkınma yatırımlarından biri olan ‘Filyos Vadisi Projesi’ kapsamında, projeye akademik, teknolojik ve bilimsel altyapı desteği sağlamak üzere Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘Filyos Çalıştayı’ Tertip Komitesi, hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi.

Online olarak, düzenleme kurulunda yer alan akademik personelin katılımıyla yapılan toplantı, Rektör Prof. Dr. Çufalı’nın açılış konuşması ile başladı. 

Rektör Çufalı, Türkiye’nin 2023 kalkınma planları kapsamında en büyük beş yatırımdan biri olan Filyos Vadisi Projesi’nin sadece ulusal değil,  uluslararası ticaret ve sanayi alanının oluşturulması anlamında önemine dikkat çekti.

Bu bağlamda ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk on büyük ekonomisi arasında yerini alması hedeflerinin gerçekleşmesinde lokomotif olabilecek projenin bölgenin uluslararası tanınırlığını mümkün kılacağını belirten Rektör, üniversite olarak akademik ve bilimsel projelerimiz ve teknolojik alt yapımız ile ülkemiz ekonomisine büyük ivme kazandıracak projeye her türlü desteği sunmaya ve fedakarlıkta bulunmaya hazır olduklarını, bu bağlamda da paydaşlarla olan istişare içinde olduklarını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak ülkemizin en büyük kalkınma hamlelerinden biri olan; bünyesinde Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanı'nı da barındıran Türkiye’nin en büyük üç limanından biri olması planlanan Filyos Limanı ile Türkiye'nin artan dış ticaretinin karşılanmasının ve bölgesel kalkınmayı da hızlandırmasının planlandığı projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörü Fehmi Gür’ün, ‘Filyos Çalıştayı’na ilişkin sunumu ile devam eden toplantı, komite üyeleri tarafından çalıştay takviminin planlanması ve diğer konuların görüşülmesinin ardından son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2020, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER