FİNANSAL OKURYAZARLIK SEMİNERİ

FİNANSAL OKURYAZARLIK SEMİNERİ

FİNANSAL OKURYAZARLIK SEMİNERİ

ÇAYCUMA TSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLER VE GİRİŞİMCİ ADAYLARI İÇİN FİNANSAL OKURYAZARLIK SEMİNERİ YAPILDI

Kadın Tasarımcılar Çaycuma’yı Değiştiriyor Projesi kapsamında Çaycumalı kadınlara Finansal Okuryazarlık semineri gerçekleştirildi.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası’nda 20 Temmuz 2017’de gerçekleştirilen seminerde B.E. Ü. Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu tarafından verildi.

Seminerde katılımcı kadınlara paranın kullanımı ve yönetimi konusunda elde ettiği tasarrufların ve alacağı yatırım kararlarının doğru finansal araçların tercih edilmesini sağlayacak şekilde bilgi, beceri ve yeterlilik temelli yaklaşım sergileyerek bireylerin finansal refahını arttırma çabası olan finansal okuryazarlık hakkında sunum yapıldı ve örnekleri ile bütçe yapma başta olmak üzere paranın yönetimi konusunda uygulama tiyoları verildi.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık seminerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ekonomik ortamda ürün çeşitliliği ve karmaşıklığı giderek arttığı gerçektir. Bunun yanın da kişilerin de finansal bilgisinin aynı şekilde artmadığını görüyoruz. Bu yüzden yürüttüğümüz proje ile kadınlarımızı iş hayatına hazırlarken onlara öncelikli olarak kazandırmamız gereken özelliklerinin başında da finansal farkındalığın geldiğini düşündük ve finansal okuryazarlık seminerimizi düzenledik. Seminer ile tüm katılanların ekonomik hayatlarında da parayı yönetme ve kullanma becerilerini artırdığımızı düşünüyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER