Fındıkçıların Çadır Hayatı...

Fındıkçıların Çadır Hayatı...

Fındıkçıların Çadır Hayatı...

Her yıl olduğu gibi bu sene de fındık toplamak için Zonguldaka gelen Suriyeli sığınmacılar ile Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen vatandaşlar, Alaplı Mollabey kamp alanına kurdukları çadırlarda konaklıyor.
Bölgeye gelen işçiler arasında, Güneydoğuludan gelen vatandaşların yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli göçmenler de bulunuyor. Kamp yerinde kalan aileler, elektrik ve suyu olan konaklama yerleri yapılmasını talep ediyor. Çadırlarda konaklayan aileler yetkililere çağrıda bulunarak yardım istedi.
Alaplı Mollabey Mahallesi sınırları içerisinde yol kenarına çadır kuran mevsimlik işçilerden Harun Balta, 2 yıldır fındık toplamaya 5 kişilik ailesiyle birlikte Alaplıya geldiğini anlattı. Balta, Memleketimizde tarlamız, iş yerimiz, iş imkanımız yok. Buraya gelerek fındık topluyoruz. Günlük fındık toplamak için 65 lira yevmiye ile yaz boyunca çalışıyoruz dedi.
Suriyeden ailesi ile birlikte fındık işçiliği yapmak amacıyla Alaplıya gelen Mustafa Mira, Alaplıya ilk kez geldiğini ilk defa fındığı burada gördüğünü anlattı.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2017, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER