Furat Kongreye Saatler Kala Konuştu!

Furat Kongreye Saatler Kala Konuştu!

Furat Kongreye Saatler Kala Konuştu!

CHP İl Kongresine saatler kala açıklamalarda bulunan CHP İl Başkan adayı Halil Furat, delegelerin kimsenin yönelendirmesi ile oy vermeyeceğini ancak bir algı çalışması yapıldığını belirtti. Seçilmesi halinde herkesin görevini yapması durumunda bir sıkıntı yaşanmayacağına dikkat çeken Furat, İl Başkanlarının, Genel Başkanın temsilcisi olduğunu ve il genelinde ondan yukarıda kimse olmadığını belirterek milletvekillerine diş gösterdi. CHP’de şovenizmin asla kendine yer bulmayacağının ayrıca altını çizen Başkan adayı Furat, “ Zonguldak bir bütündür. Bir ilçemizi dışlamak mümkün değildir. Biz her türlü şovenizme karşıyız. CHP olarak ve insani olarak buna karşıyız.” Dedi.
“ALGI YARATILDI”
Zonguldak’ta ilçe başkanlarının Umut Başoğlu’nu desteklediğine yönelik bir algı oluşturulduğuna dikkat çeken Furat, “Ben gittiği her ilçede her konuşmamda söylüyorum. Tabi bir algı yaratıldı Zonguldak’ta. Buy süreçte ilçe başkanları üzerinden bir algı yaratılmaya çalışıldı. Bu süreci beraber yaşadık. Tabi siyasetin içerisinde bu tür şeyler var. Ama tabiki hiç kimsenin oyu hiç kimsenin cebinde değil. Bizde il başkanı veya yönetimlerde iken elbette taraf olduk. Delege kendi kararı doğrultusunda, adaya güven duyuyorsa ona göre hareket ediyordur. Dolayısıyla bu algı yaratma olayı doğrudur. Fikret zaman doğru söylemiş. Çünkü biz ortak bir isim üzerinde durmalarını istemiştik. Ama bir algı yaratıldı. CHP delegelerinin sağ duyusuna inanıyorum. Özgürce düşünüp karar vereceklerine inanıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın delegelerimiz en az benim kadar en az ilçe başkanımız ve milletvekilimiz kadar irdeleyen, sorgulayan insanlardır. Velhasıl kimsenin yönlendirmesi ile oy kullanmazlar. “ dedi.
“İL BAŞKANININ ÜSTÜNDE KİMSE OLAMAZ”
Seçilmesi halinde herkesin görevini yapması durumunda bir sıkıntı yaşanmayacağını ve birlik, beraberliğin sağlanacağına vurgu yapan Halil Furat, “Parti içinde herkes kendine düşen görevi yaparsa hiç bir sıkıntı kalmaz. Dolayısıyla Milletvekili görevi yapacak il, ilçe başkanları görevini yapacak. Partide, şehirde genel başkanın temsilcisi il başkanıdır. Genel başkanın üstünde kimse olamayacağı gibi şehirde il başkanının üstüde de kimse olamaz. Dolayısıyla partinin sükunetinden, birliğinden, beraberliğinden il başkanı sorumludur. Eğer bugün Zonguldak’ta bir takım sıkıntılar varsa, medyada parti tartışılıyorsa, belediye başkanları tartışılıyorsa bunun en büyük sorumlusu il başkanıdır ve onu yaratanlardır. İl Başkanı olduğumuz zaman herkesi asli görevinden faydalı olmaya çağıracağız. 7/24 görev yapacağız. Çünkü önümüzde ki süreç çok önemli bir süreç. Partimizi, içinde bulunduğu bloğu ki ittifak olcak gibi duruyor birinci yapmak için elimizden geleni yapacağız.” Şeklinde konuştu.
“BİZDE ŞOVENİZM OLMAZ”
Umut Başoğlu’nun Çaycuma’da yaşadığı yönünde yaptığı eleştirilerin sorulması üzerine cevap veren Furat, “Ben CHP’de Çaycumalılık veya toprakcılık olduğunu sanmıyorum. Bu denk gelmiştir aksini düşünmüyorum. Siyaset bir ekip hareketidir. Bu hareket içinde bölgesel özelliklere dayalı bir siyaset yapılmadığını tahmin ediyorum. Bizim CHP’de bunlar hiç yapılmaz. Bunu siyasette zaman zaman birileri kullanıyor. Onun içinde yoksa arkadaşlarımızın oradan gelmesi buradan gelmesi, Çaycum’dan, Devrek’ten, Gökçebey’den gelmesi önemnli değil. Bütün ilçeleri ile Zonguldak bir bütündür. Ben o noktada faydalı olamazsa eleştiririm. Eğer yeteri derecede mesaisini Zonguldak’a harcayamazsa, yeteri derecede Zonguldak’ın sorunları ile ilgili zaman ayırmazsa bu temkinlik ile o eleştirilerimizi yaptık biz. Yoksa orada oturması, oralı olaması buralı olması hiçbir şey ifade etmez. Zonguldak bir bütündür. Bir ilçemizi dışlamak mümkün değildir. Biz her türlü şovenizme karşıyız. CHP olarak ve insani olarak buna karşıyız. “ dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2018, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER