Gazeteciler Denetim İşlemi Görüyor

Gazeteciler Denetim İşlemi Görüyor

Gazeteciler Denetim İşlemi Görüyor

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler münasebeti ile düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuştu. Gazetecilik mesleğinin kutsallığına vurgu yaptı. Halkın gerçekleri öğrenmesinde basının önemine dikkat çeken Başkan Tosun, “Hiç şüphesiz, ulusal ve yerel medyada görev yapan basın çalışanlarımız, mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, kamuoyunu bilgilendirmek için ciddi fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler.” Dedi.
“BASIN ETKİLİ BİR ARAÇTIR”
Ulusal ve yerel basının önemine dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumların aydınlanmasında, önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla Devlet arasında köprü görevi görmektedir. Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli araçlarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu yönüyle basın, kamu görevi ifa etmekte, halkın meselelerini duyurarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmaktadır.” Dedi.
“MAĞDUR EDİLMİŞTİR”
Geçtiğimiz dönemde gazeteciler baskı altına alındığının altını çizerek, “Basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra halkın haber alma hakkının korunması da demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahiptir. Hiç şüphesiz, ulusal ve yerel medyada görev yapan basın çalışanlarımız, mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, kamuoyunu bilgilendirmek için ciddi fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler. Yakın tarihimizde, bilhassa demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin ağır biçimde hissedildiği dönemlerde, birçok gazeteci maalesef büyük baskılara maruz kalmış, mağdur edilmiş, hayatını yitirmiştir.” Dedi.
“GAZETECİLER KAMU VİCDANINI TEMSİL EDİYOR”
Basın sektörünün açtığı pencerenin vatandaşlar açısından önemine dikkat çeken Başkan Tosun, “Bu gün sadece gazetecilik mesleğinin mensupları açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip eden vatandaşlar açısından da son derece anlamlıdır. İlkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanları, toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Toplumumuzun ortak sesi olan basın çalışanlarımız kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Halkın bilinçlenmesi huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basın çalışanları, bu görevlerini farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yerine getirmektedirler. Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasinin sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler. Yine basın çalışanları, adalet ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasında da etkili bir konuma sahiptirler.” Dedi.
“DENETİM İŞLEMİ GÖRÜYOR”
Basın çalışanlarının kamu denetim işlevi gördüklerine dikkat çeken İl Başkanı Tosun, “Üstlendikleri görevleri itibarıyla kamusal denetim işlevi de gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini de kendileri fark ettirmektedir. dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER