Gebeş’ten Hayvan Bakımevi açıklaması

Gebeş’ten Hayvan Bakımevi açıklaması

Gebeş’ten Hayvan Bakımevi açıklaması

Son günlerde sosyal medyada paylaşımı yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımeviyle ilgili yapılan haberler konusunda Devrek Belediyesi Veteriner Hekimi Nuri Gebeş tarafından yazılı bir basın açıklama yapıldı.
Açıklamada, “Bakımevimiz  geçtiğimiz yıllarda 250 köpek kapasiteli olarak ve modern bir şekilde inşa edilerek hizmete açılmıştır. Bölgemizin en modern sokak hayvanları bakımevlerinden birine sahibiz. Şehir merkezinin dışında 25 dönüm arazi üzerinde modern ve doğal yaşam alanını içinde barındıran bir bakımevidir. Ayrıca barınak alanında idari binamızda muayene ve ameliyathanemizde bulunmaktadır. Bakımevimizde bakım ve besleme çalışmalarımız günlük olarak yapılmaktadır. Cezaevinden, Devlet Hastanesinden, ilköğretim okullarından öğle yemeği saati bitiminde yemek ve ekmek artıkları toplanmaktadır. Ayrıca, barınağımızdaki sokak hayvanları için yemek ve ilaç temini düzenli olarak yapılmaktadır.
Bolu’da özel  kanatlı et kombinesi olan şirketten yaklaşık haftalık 250-300 kg et artıklı kemik bağışı temin edilmektedir. Bakım evinde ortalama 50-60 arasında değişen sayıda sokak hayvanı bulunmaktadır. Bakımevimizde vatandaşlarımızın gıda bağışı (köpek-kedi maması, süt vs.) da kabul edilmektedir. Bakımevimizde 2017 yılı Mayıs sonundan bu yana 400 adet kısırlaştırma yapılıp,  köpeklerin doğal ortamlarına bırakılmaları sağlanmıştır. Bu çalışmalar 2017 yılsonu Hayvanları Koruma Komisyonu toplantısında Valilik ve Hayvan Hakları Derneklerinde takdir ve teşekkürlerle karşılanmıştır. 
Devrek İlçe Merkezindeki kontrolsüz ve insan sağlığını riske atarak, çocuklarımızın okullarına giderken, yaşlılarımızın camiye giderken, hasta, engelli, güçsüz durumda olan vatandaşlarımızın sokakta yürürken, gece evinden işine giden fırıncı, imam, madenci vb. vatandaşlarımızın şikayetleri de dikkate alınarak sokak hayvanlarının da yaşam haklarına riayet edilerek yapılmış çalışmalarımız neticesinde insanlarımız daha güvenli bir şekilde sokakta yürümüş, işine gücüne daha endişesiz gidebilir hale gelmiştir. Bakımevindeki şartlarımız ziyarete gelen misafirlerimizin genelince de takdir edilmektedir. Bakımevimizin kapıları herkese de her zaman açık olmuş objektif bir şekilde hizmet verme gibi bir prensiple hareket edilmiştir.
Sokak hayvanına yapılan operasyon köpeği öldürmek için değil, sağlığına kavuşturmak için yapılmıştır. Operasyondan bir hafta sonra yara iyileşmesi döneminde komplikasyona bağlı olarak sokak hayvanı hayatını kaybetmiştir. 17 ayda 400’ün üzerinde ameliyat yapmış bir veteriner hekim olarak bu köpeğimizi yaşatmak için elimizden gelen çabayı gösterdik. 
Veterinerlik Birimi olarak insan sağlığının önemi yanında sokak hayvanlarının da yaşam haklarını korumak ve bunlarla çalışmak asli vazifemizdir. Hizmet alanımızda insanlar ve hayvanlar arasındaki yaşamsal dengeleri koruyarak görevimizi yapmaktayız.”
Ayrıca son günlerde sosyal medyada paylaşımı yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımeviyle ilgili haberlerle ilgili olarak ilgili birimlerce gerekli tahkikatın yapıldığı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER