Geçmişte Ki Maden Şehitlerini De Kapsayacaktır

Geçmişte Ki Maden Şehitlerini De Kapsayacaktır

Geçmişte Ki Maden Şehitlerini De Kapsayacaktır

Emirgan Otelde Şehit Madenci yakınları ile bir araya gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özbakır, maden şehidi yakınlarının Soma şehitlerine verilen hakların Zonguldak’ta ki maden şehitlerine de verilmesinden dolayı kendisinden randevu talep ettiklerini ve şehit yakınları ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ankara’da bu yasa ile ilgili çok sık temaslar gerçekleştirdiklerini belirten Özbakır, “Bu yasanın çıkması için çok çalıştık. 600-700 kadar aileyi ilgilendirecek bir yasa. Geçmişte ki maden şehitlerinide kapsayacaktır diye düşünüyorum” dedi.
“BU YASA İÇİN 1 SENEDİR UĞRAŞIYORUZ”
Soma’da maden şehitlerine verilen hakların Zonguldak maden şehitlerine de verilebilmesi için öncülük yaptıklarını ve madenci ailelerinin bu noktada teşekkür için kendisinden randevu talep ettiklerini belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özbakır, “Maden şehitleri aileleri benden randevu istediler teşekkür için. Bugün bu sebeple bir araya geldik. Soma maden şehitlerine verilen hakların Zonguldak maden şehitlerine de verilebilmesi için yaklaşık 1 senedir biliyorsunuz çalışıyoruz ve uğraşıyoruz. Bunun bu konuda ilk girişimi yaptık ve bu konuda öncü olduk. Tabii Sayın Çaturoğlu, Sayın Ulupınar ve il başkanımız Zeki Tosun da bu noktada katkılar sundular. Bu işi Başbakanımızın açıklaması ile bitirdik. Aileler çok memnun kaldılar. Bu yasanın çıkarılmasında öncülük ettiğimiz için ailelerimiz randevu talep ettiler. Bugün saat dörtte kendileriyle buluşma imkanımız oldu. Tabii Ailelerimiz kalabalık bir grup olarak geldiler. Bana ve diğer vekillerimiz adına şahsıma teşekkür ettiler. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden bu konuda bana heyetler geldi. Şehit madenciler ile ilgili yasada üzerinde durduğumuz dan dolayı diğer illerden de talepler geldi. Çok şükür Soma’ya verilen haklardan Zonguldak maden şehitlerimiz de artık yararlanacak. Biliyorsunuz hükümetimiz söz verdim mi yerine getirir. Ben Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Şehit yakınlarımıza gerçekten çok memnun ettiler” dedi.
“ESKİLERİDE KAPSAYACAKTIR”
Çıkarılan yasanın şartları uyan eski maden şehitlerini de kapsayacağını düşündüğünü belirten AK Partili Özbakır, “ Benim düşünceme göre durumu uygun olan yani şartları uygun olan önceki maden şehitlerimizi de bu yasa kapsayacak. Ben bu şekilde düşünüyorum. Çok Eskileri kapsamaya bilir bu yasa. Zaten 600-700 kişiden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER