Gençlik Haftası başladı

Gençlik Haftası başladı

Gençlik Haftası başladı

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü tarafından 19 Mayıs gençlik haftası kapsamında valilik önü Atatürk Anıt’ına çelenk sunuldu.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü Hakan Yüksel,
BKM müdürü Abdullah Bakır, Gençlik Merkezi Müdürü Barış Özdemir ve gençlik merkezi personeli ve izciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğü gençlik merkezi müdürü Barış Özdemir şunları söyledi;


, “Konuşmama başlamadan önce Filistinde gerçekleşen insanlık ayıbının kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralı kardeşlerimiz acil şifalar dilerim. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Gençliğe Hitabesi’nde dediği gibi muhtaç olduğun Kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Evet o Asil kan Kurtuluş Savaşında Çanakkalede nasıl kendini gösterdi ise günümüzde 15 Temmuz ve Zeytin dalı operasyonunda kendini göstermiştir. Gençlerin sosyal, kültürel zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak milli ve manevi değerlere saygılı görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesine amaçlamaktayız. Bu yıl sanatsal ve kültürel faaliyetleri ile ilgili il birinciliği düzenlenmiş, birinci olan gençlerimiz bölge finallerinde İlimizi temsil etmişlerdir. Tiyatro ekibimiz 2. Olarak finallerde ilimizi temsil edecektir. Tüm gençlerimizin ve milletimizin gençlik haftasını kutluyorum.”


Gençlik merkezi üyelerinden gençler adına bir konuşma yapan Yiğit Alp Demir şöyle dedi;
“Türk genci, tarihin her döneminde, içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071’de Malazgirt’i alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı. 1453’te Fatih sultan Mehmet İstanbul’u fet etmek için Türk gençlerine güvendi ve güveni boşa çıkmadı. Bizler Türk gençleri olarak Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış sözünün gereği olarak tüm insanla sevgili bakmaktayız ve bu böyle devam etmektedir.”

Öte yandan, Filistin’de yaşanan katliam nedeniyle tüm Ülke genelinde Milli yas ilan edildi. Milli yas sebebi ile gençlik haftası kutlama etkinlikleri iptal edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER