GİRİŞİM SANAYİ SİTESİNDE ARSA DOLGU VE ZEMİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

GİRİŞİM SANAYİ SİTESİNDE ARSA DOLGU VE ZEMİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile 2016 yılında kurulum çalışmalarına başlanılan ve tapusu 09.10.2018 tarihinde alınan Bakacakkadı Girişim Sanayi Sitesi’nin arsa ve dolgu zemin iyileştirme çalışmaları kooperatifin kendi öz kaynakları ile başladı.

2020 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yatırım programına alınan kooperatifin üst yapı ihalesi ile ilgili hazırlıklar da tamamlandı. 19.11.2020 tarihinde yerinde inceleme yapmak üzere Zonguldak’a gelen Bakanlık yetkililerinin de son düzenlemelere göre onayını alan projenin ihale süreci Bakanlık tarafından başlatıldı.

İhale 2021 yılı başlarında yapılacak ve üst yapı inşasına başlanacak.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Girişim Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Metin Demir, gerek şehir içinde kentleşme baskısı altında olan mevcut işletmelerimizin, gerek dışarıdan Zonguldak’ta yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ve gerekse Zonguldak’ta iş fikri olup da, uygun fiziki alan bulamadığı için işletme kuramayan girişimcilerimiz için, son  derece modern, lojistik üstünlükleri olan bir Sanayi Sitesi kuruyoruz. Sanayi Sitemiz İlimizde ve Bölgemizde hem sektörel çeşitliliğin sağlanmasına hem de kalkınmaya çok önemli katkılar verecek. 

Kooperatifimize İlimiz girişimcilerinden olduğu gibi, Karabük ve Bartın İllerinde ki girişimcilerden de çok miktarda talep geldi. Vizyoner bir yaklaşımla İşin başında bize destek veren ve proje içerisinde yer alan girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Hem kendileri için hem de ilimiz ve bölgemiz için çok önemli bir sanayi alanını birlikte oluşturmuş olduk. Kooperatifimizde yer almak isteyen yeni girişimcilerimiz de var. Ancak kapasitemiz dolduğu  için ne yazık ki yeni üye kabul edemiyoruz. Bununla birlikte yeni sanayi siteleri kurulum çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni talepleride oradan karşılayacağız.  Bu süreçte bizlere destek veren İl Valilerimize , Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize ve Sanayi ve Teknolji Bakanlığı yetkililerimize çok teşekkür ediyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER