Girişimcilik eğitimi sona erdi…

Girişimcilik eğitimi sona erdi…

Girişimcilik eğitimi sona erdi…

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 17-20 Eylül 2018 tarihlerinde  bu sene dokuzuncusu düzenlenen  Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sona erdi.
 Girişimci  adayları, Eğitmen Murat Karakabak tarafından verilen ve 4 gün 32 saat süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını tamamlayarak,  sertifika almaya hak kazandı. Önümüzdeki süreçte iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler.KOSGEB tarafından  gerekli şartları yerine getiren ve iş planları uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Bölgemizde  istihdamın arttırılmasına yönelik atılacak her adımda  ve fayda sağlayıcı her projede  yer almak en öncelikli amacımızdır.Zonguldak TSO olarak İŞKUR ile yapmış olduğumuzu protokol ile 2018 yılında her ay bir girişimcilik eğitimi düzenliyoruz. Bu eğitimler ile  kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Girişimci adaylarına 4 gün (32 saat) süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vererek onları sertifika sahibi yapıyoruz . Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler. KOSGEB tarafından uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sorunlarından olan istihdamın arttırılması ve ekonomik kalkınma konularında fayda sağlayıcı projeler içerisinde yer almak en öncelikli amacımızdır. Biz de Zonguldak TSO olarak, İŞKUR ve KOSGEB ile ortak mutabakat sonucu hizmet alanımızda olan ilimizde uygulamalı girişimcilik eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bu destek programı ile bölgemizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Bu sene içinde 2 tane daha eğitimiz olacak. Faydalanmak isteyen girişimci adaylarının E- Devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekmekte. Son yıllarda odamız aracılığı ile yaklaşık 500 girişimci adayına KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenerek sertifika verilmiştir. Girişimcilik belgesini almaya hak kazanan girişimci adaylarının her zaman yanındayız. Sadece bu belge değil bu belgeyi kullanabilecekleri alanlar yaratma konusunda da Oda olarak çalışmalarımız devam ediyor.  Yapmış olduğumuz çalışmaların  bölgemize hayırlı olmasını diliyorum " dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2018, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER