GMİS BAŞKANI YEŞİL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DOSYA VERECEK

GMİS BAŞKANI YEŞİL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DOSYA VERECEK

Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 4 Haziran Cuma günü Zonguldak‘ta camii açılışına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Dosya vereceklerini söyledi.

Sendika Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu TTK’ya işçi alınması için verilecek dosyada AK Parti Milletvekillerinin ve TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nunda imzasının olacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Zonguldak ziyaretinde vereceği dosya ile ilgili açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “ Pandemi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak gelişi ertelenmişti. 4 Haziran’da Zonguldak geleceği kesinleşti. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a gelmesi ile birlikte kendisi ile görüşme talebimiz olduğunu yetkililere ilettik.
Biz hem bin 500 işçi alımı için kendisine teşekkür edeceğiz, kurumun durumunu anlatıp yeni işçilerin kazandırılması konusunda taleplerimiz olacak.
Kendisine bir dosya takdim edeceğiz , Cumhurbaşkanımızın programı netleşince basını geniş bir bilgi vereceğiz”
Cumhurbaşkanına verilecek dosyanın içeriği ile ilgili bilgi veren Başkan Yeşil, Mekanize sistem İle beraber üretim zaten artışa geçmişti. Bir değişiklik olmaya başladı. bin 500 işçinin üretime katkı sağlamasından sonra da emeklilik devam etti. Şu an Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda Cumhurbaşkanımızın işçi sözü verdiği tarihteki işçi sayısı ile mevcut işçi sayısı 7 bin 500 işçimiz var.
O günden bugüne 1500 işçi kurumdan ayrıldı.
Bunlarında bilgisini içeren bir dosya takdim edeceğiz. bin 500 arkadaşımız üretime katkı vermeye başladı, mekanize kazı sistemleri ile beraber üretimimiz bölgelerde artış göstermeye başladı.
Bunu daha fazla nasıl geliştirebiliriz, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamında üretimi daha iyi nasıl artırabilirizin proje taslağını Cumhurbaşkanımıza sunacağız.
Dosyamızın içeriği ile ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekillerine bu hafta içinde bilgi vereceğiz.
Vereceğimiz dosyanın altında Milletvekillerimizin imzası olacak TTK Genel Müdürümüz Kazım Eroğlu’da görüşme de bulunacak.
TTK Genel Müdürü ile birlikte görüşmekte fayda var” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER