Gökçebey heyeti Vali Bektaş'ı ziyaret etti

Gökçebey heyeti Vali Bektaş'ı ziyaret etti

Gökçebey heyeti Vali Bektaş'ı ziyaret etti

Gökçebey ilçesinde yapılmak istenen Bio Kütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisi konusunda Gökçebey heyeti Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Gökçebey Platform Başkanı Halit Karademir ve ilçedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ziyarette hazır bulundu. Vali Erdoğan Bektaş Gökçebey heyetini toplantı odasında kabul etti. 

Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirirken sadece fotoğraf çekimine izin verildi.Bilindiği üzere  Gökçebey ilçesinde tavuk gübresinden elde edilecek olan Biyogaz Enerji Santrali’nin 2013 yılında eski İlçe Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, eski Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, eski Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Osman Bayraklı ve Bio gaz tesisi yöneticileri arasında imzalar atılmıştı. Pazar günü Gökçebey halkı Cumhuriyet Meydanı’nda “Doğama Dokunma” sloganı ile bir araya toplanmıştı. 7’den 70’e herkesin katıldığı eyleme Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ve Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz'da destek vermişti.Kurulacak olan tesiste mevcut çiftlik atıklarının yetmeyeceği, ayrıca çöp yakılacağı ve tesiste lastik ve plastik gibi her türlü ürünün yakacağı, Hatta Avrupa’dan bile çöp getireceği iddia edilerek,  eylem düzenlenmişti.

Eylemin ardından bugün de Vali Erdoğan Bektaş ziyaret edildi. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Vali Erdoğan Bektaş ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek şunları söyledi  ‘ Santralin protokolünün imzalandığına dair elimizde bir belge yok. Vali bey ile görüştük, bizi çok iyi karşıladı. Burada anlaşılmayan bir konu var. Biokütle enerji elde etmek için katı yakıtların yakılmasıyla ilgili bilgi verilmişti. Şu anda Vali Bey ile görüşmemizde; sadece tavuk gübrelerinin yakımı ile ilgili bilgiler verdi. Bunu biz araştıracağız,

Vali bey de araştıracağını söyledi. Zararını, artısını, eksisini önümüzdeki günlerde araştırıp son noktayı koyacağız. Vali bey platformu bilgilendirdi. Profesör arkadaşlar inceleme yapacaklar, yeniden bilgilendirme toplantısı yapılacak. Vali beyin ilgileneceğine inanıyoruz, o enerjiyi aldık.”

 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER