Gökçebey’de Fidan Üretimine Başlandı

Gökçebey’de Fidan Üretimine Başlandı

Gökçebey’de Fidan Üretimine Başlandı

Orman Bölge Müdürlüğü Gökçebey Orman Fidanlığı’nda, 2019 yılı fidan üretim faaliyeti kapsamında 2 milyon 500 bin (2.500.000) adet fidan ekim çalışmasına başlandı.

Fidanlık bünyesinde değişik türlerde asli, yabani yapraklı, ibreli türler ile saksılı ve çıplak köklü fidanlar ile süs bitkilerinden oluşan toplam 142 değişik türde fidan üretim çalışmalarına devam ediliyor.  Gökçebey fidanlığında Ceviz, Kayın, Kestane, Ihlamur, Dişbudak, Akçaağaç, Meşe, Servi, Karaağaç, Çitlenbik, Akasya, Karayemiş, Porsuk, Çınar, Üvez gibi asli ve tali türlerin yanı sıra; Gelir getirici türlerden Kızılcık, Alıç, Kuşburnu, Elma, Erik, Ahlat, Kiraz, Kocayemiş, Fındık, Fıstıkçamı ekimi yapılıyor.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, tüzel kişiler, kamu yararı olan dernek ve vakıfların ağaçlandırma ve çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere süs bitkisi ihtiyacını karşılamak amacıyla; çeşitli çiçek türlerinden Gül, Taflan, Şimşir, Mazı, Yalancı Servi, Akuba, Ortanca, Ağaç hatmi, Kartopu, Hanımeli, Kanarya Gülü, katalpa, leylak, Oya Ağacı gibi süs bitkileri üretimine de devam ediliyor.

Yapılan açıklamada, “Fidan tahsisleri ile ülkemizin dört bir köşesine vatan topraklarının yeşillendirilmesi amacıyla bedelli / bedelsiz fidan nakli yapılmakta olup fidan üretimi ihtiyaçlar dâhilinde artarak devam ediyor.” denildi. 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER