Görüş Bir Metrenin Altına Düştü. Dikkat!

Görüş Bir Metrenin Altına Düştü. Dikkat!

Görüş Bir Metrenin Altına Düştü. Dikkat!

Soğuk ve yağışlı hava Zonguldak’ta etkisi göstermeye başlarken Zonguldak-Ereğli karayolunda yoğun sis sürücelere zor anlar yaşatıyor. Sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan yoğun sis görüş mesafesini 1 metrenin altına düşürdü. Yetkililer sürücüleri yoğun sise karşı uyardı.
Uzmanlar sisli havalarda dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı;
• Farlar temiz ve iyi ayarlanmış olmalı ve arabanın bütün ışıkları iyi durumda bulunmalı.
• Cam sileceklerinin fırçaları iyi durumda olmalı ve camın üzerine gereği gibi ulaşmalı.
• Isıtma (buğu açma) gibi durumda olmalı.
• Sis biraz yoğunlaşınca kısa demetli ışıkları ya da sis ışıkları yakılmalı.
Kuşkusuz, arabanızla, önünüzde giden araba arasında yeterince bir mesafe bırakmanız gerekir. Hiçbir vakit önümdeki fren yapınca ben de hemen yaparım (çünkü benim tepkelerim —refleks— çok kuvvetlidir) ona vurmam demeyin.
Bunun önünüzde gidenin bir fren yapmasıyla gerçekleşmesi olasılıdır, ancak, önünüzdekinin kendi önünde gidene bindirerek durması halinde olanaksızdır. Bu durumda duruş, sizin sandığınızdan çok hızlı olur.
Siz gereken mesafeyi alınca, sabırsız şoförlerin sık sık sizi sollayarak bu güvenlik açıklığına dalmak isteyeceklerini göreceksiniz. Kim ne yaparsa yapsın, siz, önünüze son girenle aynı mesafeyi tekrar elde etmek için ayağınızı gaz pedalından kaldırınız.
— Sis içinde durup kalırsanız (Trafik tıkanıklığı, kaza ... vb.) stop lâmbalarını yakmak için fren pedalına basınız. Bunları arkanızdan gelenler, kuyruk lâmbalarınızdan daha iyi göreceklerdir.
— Çoğu şoförler tarafından çok pratik bulunarak uygulamaya konulan bir öğüt de, düzenli bir biçimde ve hesaplı bir hızla (yasalara ve koşullara uygun) giden bir araba seçip bunu yeterli bir mesafeden izlemektir. Böylece önümüzde giden araba, bize gidilecek yolu (güzergâh) ve karşılaşılacak engelleri kuyruk stop ve dönüs ışıklarıyla belirtecektir (Bu. doğal olarak biz uzun bir kafilenin öncüsü durumuna geldiğimiz zaman son bulur).

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2018, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER