GÖTÜRENİN YANINA KAR MI KALDI?

KAMUOYU ŞAŞKIN. SORUMLULAR SUS PUS OLDU!

GÖTÜRENİN YANINA KAR MI KALDI?

Bilindiği gibi Gündem Gazetesi bir süredir Zonguldak bölgesindeki kamu ihalelerindeki usulsüzlükleri tek tek yazıyor.
Bugüne kadar yayınlanan ihale dosyası kamuoyunda oldukça dikkat çekti ve özellikle inşaat sektörünün en çok konuşulan konularının başında geldi.
Gündem Gazetesi bundan bir süre önce Zonguldak’ta aynı adreste faaliyet gösteren ve aynı ihalelere giren firmaları ortaya çıkarmıştı.
Hatırlanacağı üzere, Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ’ın ağabeyi olan Sabri Tığ’ın şirketi Me-Sa İnşaat’ın faaliyet gösterdiği adreste bulunan diğer iki şirket Recep Beytekin ile Aydınhan İnşaat firmaları, aynı adreste faaliyetlerini sürdürdükleri gibi aynı bankalardan aynı tarihlerde aldıkları teminat mektupları ile kamu ihalelerine girip rekabet ortamını yok ederek yüksek rakamlarla ihaleler alıyorlardı.
Gündem Gazetesinin bu skandalı ortaya çıkartması sonrasında firmalar adreslerini değiştirmiş ve ihale yasağına girmişlerdi.
Ancak o tarihten önce yapılan ihaleler ile ilgili bugüne kadar herhangi bir yaptırım uygulanmaması kamuoyundaki soru işaretlerini artırdı.
 

5 İHALE DOSYASI YAYINLANDI
Gündem Gazetesi olarak elimizde bulunan onlarca ihale dosyasından bugüne kadar sadece 5 dosyayı kamuoyu ile paylaşarak yetkili mercileride bilgilendirip kamu görevimizi yerine getirdik.
Gündem Gazetesi aynı adresten alınan ihalelerin tüm bilgilerini okurları ile paylaşmaya devam edecek.

YAPANIN YANINA KAR MI KALDI?
Yayınladığımız haberler kamuoyunda büyük bir yankıya neden olurken, geçmişe yönelik ihalelerin halen mercek altına alınmamış ve hesabının sorulmamış olması da, Sabri Tığ’a bazı siyasetçilerin sahip çıktığı iddialarını güçlendiriyor!
Bilindiği gibi; Sabri Tığ’ın kardeşine ait olan Pusula Gazetesi özellikle Hamdi Uçar’a gerek il başkanlığı gerekse genel seçimlerde büyük destek vermişti. Sabri Tığ’ın da Hamdi Uçar’ın sponsoru olduğu yönünde ciddi iddialar bulunuyordu.
Tığ’ın bu ihale dosyaları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmasını Hamdi Uçar’ın engelleyip engellemediği de merak edilen önemli soruların başında geliyor.
Gündem Gazetesi olarak yayınladığımız 5 ihale dosyasının devamını da siz okurlarımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2020, 14:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
şenol
şenol - 4 yıl Önce

bu işin sonunu getırın artık bu yuzsuzler yuzunden ak parti batıyorrrrrr

SIRADAKİ HABER