Güney'den gündem değerlendirmesi

Güney'den gündem değerlendirmesi

Güney'den gündem değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il Başkanı Hakkı Güney, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazartesi günü gerçekleştireceği mitingi, TTK işçi kurasının yanı sıra  siyasi parti temsilcileri arasındaki üslup tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘’HALKIMIZI DAVET EDİYORUM’’

Tük Zonguldak halkını Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingine daveat ettiklerini söyleyen Güney yaptığı açıklamada: “Pazartesi günü madenci Anıtı’nda sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak’a gelerek miting yapacaktır. Tüm Zonguldak halkını mitinge davet ediyorum” dedi. 

’PARTİ YÖNETİCİLERİ SAĞ DUYULU DAVRANMALI’

Partilileri yapılan saldırılara diğerlendiren Güney: “Broşür dağıtan çocuklarımıza bir saldırı düzenlendi. Bu çalışmalarımızı emniyet mensuplarıyla görüştükten sonra ondan bir gün önce İYİ Partili arkadaşlarımıza bir saldırı düzenlenmişti. Burada ben sayın parti yönetici arkadaşlarıma sağduyulu davranmayıp rica ediyorum. 31 Mart’ta bu seçimler bitecek. Türkiye’nin kaderi tekrar belirlenecek. Ama son noktada belirli kopukluklar yaşanmaya başlandı. Verdikleri beyanlarla ortalığı germenin hiçbir anlamı yok. Herkes kendini biliyor. Mümkün olduğu kadar değerli arkadaşlarıma ben sağduyulu davranmak ve kendilerine dikkat etmesi çekidüzen vermek adına her zaman uyarı yapmışızdır. Örgütümüz bu konuda çalışmalarında sağduyulu davranıyor. Ama maalesef AK Parti ilçe başkanımızın bir takım açıklamaları var. Bu açıklamalar ortalığı Zonguldak’ta germeye başladı. Biz kendimizi biliyoruz. Bizim CHP olarak da alnımız açıktır. Kötü kampanyalarla, karalamalarla hiçbir sonuç alınmaz. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın Zonguldak halkına parti yöneticileri olarak verdiğimiz teminatlardır. Biz burada halkla bütünleşiyoruz. Halkın yanında oluyoruz. Zonguldak’ta yapmış olduğumuz 60 senelik alt yapı yatırımını da açıklıkla söylüyoruz. Eksikliklerimiz var mıdır tabii ki vardır. Bunları da kabul ediyoruz. Ama Zonguldak halkı için çalışıyoruz. Sayın belediye başkan adayımız Şenol Şanal açıklamalarında verdiği brifing ile açıklamalarını yaptı. Emeği olanın yanındayız. Belediye Başkan adayımız akıllı adam pratik çözüm kabiliyeti yüksek birisidir. İsmail beyi davet ettik bu proje sizin projenizdir bu projeyi halka siz anlatın dedik. Buda bir vefa örneğidir. Kendisini tebrik ediyor kutluyorum. Biz emek hırsızlığı yapmıyoruz. Biz yapacaklarımızın teminatı veriyoruz. Sayın belediye başkanımız Muharrem Akdemir’in de AK Parti anlamında çalışıyor söylemleri de kesinlikle ve kesinlikle inanmıyoruz. Belediye başkanını aramak gibidir bu anlamda yanındayız. Partimizin sekiz sene belediye başkanlığını yaptı. Bu memlekete de hizmetini yapmıştır. Kendisine partimiz adına minnettarız teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir kan değişikliği olacaksa bu kan değişikliği yapıldı. Biz bu kışkırtmaların içerisine CHP olarak girmeyeceğiz. Burada da partimize ve adayımıza karşı her hareketi de sert bir dille de eleştireceğiz. Sekiz gün kaldı Zonguldak’ta seçimi alacağız ve iddialıyız.”

‘’ZONGULDAK’TA TİYATRO YAŞANDI’’

TTK kura çekimi ile ilgili konuşan Güney: “Zonguldak’ta geçen bir tiyatro yaşandı. 36 bin kişinin kura çekiminde bin kişi alındı. Bu bin kişinin zaten alım noktasında 750 kişi emekli olmuştur. 35 bin kişi evine boynu bükük gitti. Gene bir tiyatro oynamıştır Zonguldak’ta. Gene hayaller yıkıldı ve herkesi umutsuzca evine geri döndü. Bu şehir için hepimiz taşın altına elimizi koymamız lazım. 31 Mart’tan sonra Türk’ün ne hale gelecek Zonguldak’ın ne hale geleceği tekrar eğer bu iktidar partisini Zonguldak’ta yapacağı ve Zonguldak’ın zor duruma düşeceği bir kez daha kanıtlanmıştır. İşçi alımlarında biz eski şeklini her zaman savunduk. Bugün Kozlu’da 14 kişi işe girdi. Bu işçi alımı neden yapılıyor Kozlu’nun ekonomisine katkı olsun diye yapılıyor. Ama Kozlu’nun ekonomisine 14 kişiyle nasıl katkı verecek. Yine aynı adamcılık aynı adam kayırma var. Önceden siyasi partiler telefon açarlardı kontenjanınız var isim verin diye ancak şu an böyle bir şey olmuyor. Şu anda bizden olmayan ölsün mantığı var. Gençler zor durumda. Her geçen gün gençlerin uçuruma gittiğini görüyoruz. Artık esrar eroin olayı 13 yaşına kadar indi. Çok zor duruma gelmiştir Zonguldak. Dün özel bir maden ocağında bir kardeşimizi kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Artık kaçak ocaklarda insanların her gün ölmesinden bu insanların Zonguldak’ta bu maden ocağına alınacaksa buralardan da alınmasını istiyoruz. Parti olarak da bunun arkasındayız. İşsizlikten dolayı bu arkadaşlarımız kaçak ocaklara yöneliyorlar. Bu dağdaki insanlar her şehre inerse o zaman ikinci büyük tehlike de başlayacaktır. Şu anda seslerini çıkarmıyorlar ve bu zor şartlar altında bu arkadaşlarımız orada çalışıyorlar. Ve sonucunda ölüm oluyor. Bu arkadaşlarımızın da ellerinden tutmamız lazım. Zonguldak’ta siyasi parti yöneticilerine tekrar ediyorum lütfen bundan sonra söylemlerine dikkat etsinler. Ortalığı gelmesinler. Biz buna uyuyoruz.  Bizi kimse terbiye edemez. Biz kendi terbiyemizi kendi içimizde veririz. Şu anda daha adayımıza da hiçbir laf söyletmeyiz. Adayımızın da sonuna kadar arkasındayız. Adayımız da bu zafere ulaşacağız” dedi. (Gamze Taşdemir)

Gündem

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER