Güney, “Yüz Karası Değil, Kömür Karası, Böyle Kazanılır Ekmek Parası “

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney ‘4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Güney, “Yüz Karası Değil, Kömür Karası, Böyle Kazanılır Ekmek Parası “

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hakkı Güney4 Aralık Dünya Madenciler Günü’ nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Hakkı Güney, madencliğin en zor, en meşakkatli ve en riskli olduğunu belirterek: ‘‘Bugün ”4 Aralık Dünya Madenciler Günü” Dünyanın tartışmasız en zor mesleğinin günüdür.

Madencilik dünyanın en zor, en meşakkatli ve en riskli mesleğidir. Günümüz koşullarında madensiz yaşam düşünülemez. Madencilerin yerin derinliklerinden çıkardığı madenler sayesinde yaşamımız kolaylaşmaktadır. Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur.

Yer altı kaynaklarının zenginliğinden yararlandığımız madenler, maalesef ülkemizde kazalarla, iş cinayetleriyle ve ölümlerle anılmaktadır. Ancak gelişmiş ülkelerde bu düzeyler en minimuma indirilmiş vaziyettedir. Maden kazaları istatistiklerinde ülkemiz hala Avrupa’da birinci, Dünya da ise üçüncü sıradadır. Bu tablonun bir an önce değişmesi, yerin altında ve üstünde adeta ölüm ,kalım mücadelesi vererek ailelerin geçimini sağlayan binlerce madencimizin yaşamlarının ve çalışma şartlarının güvence altına alınması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerimle “Yüz Karası Değil, Kömür Karası, Böyle Kazanılır Ekmek Parası “ diyerek alın teri döken tüm madencilerin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor; kazasız, huzurlu ve sağlıklı bir çalışma hayatı diliyor, hayatlarını kaybeden tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.’’

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER