Güney, Zafer Bayramını kutladı!

Güney, Zafer Bayramını kutladı!

Güney, Zafer Bayramını kutladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 96’ncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Güney’in mesajı şöyle;
“Düşman kuvvetleri Anadolu’nun içine sızmıştı, Afyonkarahisar’da, Eskişehir’de güçlerini topluyordu. Son bir saldırı ile büyük bir imparatorluğu tarihten silmeye hazırlanıyordu. Makineli tüfek, uçak, top, taşıt, cephane bakımından üstünlükleri vardı. Uzun zamandır savaşan Türk Milleti, yoksul ve yorgundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Ankara’dan Kayseri’ye taşınması tartışılıyordu. Ancak TBMM, her şart altında açık tutuluyor ve çalışmalarını sürdürüyordu. TBMM’nin Başkomutan olarak görevlendirdiği Mustafa Kemal, Meclis’ten aldığı yetkilerle şartları zorluyordu, imkanlar sınırlı zaman dardı. Başkomutan, tüm imkansızlıklara rağmen eldeki güçleri değerlendirmeye çalışıyordu. Başkomutan TBMM ile iç içe çalışıyor, her şart altında gücünü milletten alıyordu. Çünkü o bağımsızlık tutkusunun Türk Milleti’nin karakteri olduğunu biliyordu. Çünkü onun, Türk Milleti’nin bu topraklara olan bağlılığından ve vatan sevgisinden hiç şüphesi yoktu. Başkomutan önderliğinde büyük bir askeri zekayla hazırlanan plan doğrultusunda 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ile düşman kuvvetleri darmadağın edildi. Başkumandanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı. Büyük zaferin devamında, işgalci emperyalist devletler Anadolu’yu, Trakya’yı terketmek zorunda kaldılar ve Türk Milleti bağımsızlığını ilan etti. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman
ordumuzu şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz”.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER