GURBETÇİ HEMŞEHRİLERİNE 'DİKKATLİ OLUN" UYARISI

GURBETÇİ HEMŞEHRİLERİNE 'DİKKATLİ OLUN" UYARISI

Belçika'da ağır silahlarla ordudan firar eden aşırı sağcı askerin müslümanlara ve camilere silahlı saldırı yapacağı ihtimali nedeniyle hemşehrilerimize dikkatli olun uyarısında bulunuldu.

Avrupa'da son yıllarda İslam karşıtlığı ve camilere yapılan alçakça saldırıların artması gurbetçilerimiz arasında tedirginlikle karşılanıyor.
Son olarak Belçika'da  Maasmechelen:de Eylem yapma planı içinde; “Ağır silahlarla ordudan firar eden aşırı sağcı askerin halen arandığı ve  Yeni Zelanda’da yaşanan alçak cami katliamı benzeri bir saldırının planladığı düşünüldüğü gerekçesiyle Türk konsoloslukları tarafından kaçan askerin yakalanıncaya kadar camilerde toplu olarak bulunmaması uyarısında bulunuldu.

Zonguldaklılar Avrupa Derneği Zonguldak ve Batı Karadeniz Temsilcisi Bünyamin Altundal'da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Belçika ve Almanya'da bulunan hemşehrilerimize dikkatli olun uyarısında bulundu
Bünyamin Altundal, "Gurbetteki özellikle Belçika'da  Maasmechelen:de Eylem yapma planı içinde; “Ağır silahlarla ordudan firar eden” aşırı sağcı askerin halen arandığı ve  “Yeni Zelanda’da yaşanan alçak cami katliamı benzeri bir saldırı planladığı” düşünülmektedir. Bu nedenle  haberde adı geçen vilayet başta olmak üzere camilerde, bu asker yakalanana kadar toplu halde bulunulmaması Türk Konsoloslukları tarafından duyurulmuştur. Gece oluşu nedeniyle bilgisi olmayan, haberdar olmayan Belçikada yaşayan kardeşlerimize önemle duyurulur." Uyarısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER