Hadisi Film Yapıyor. Zonguldak ve Bursa'da Çekildi

Hadisi Film Yapıyor. Zonguldak ve Bursa’da Çekildi

Hadisi Film Yapıyor. Zonguldak ve Bursa'da Çekildi

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde çalışan, Futbol Saha Komiseri ve Zonguldak BKM Tiyatro oyuncu Nihat Ayaz, senaryo ve yönetmenliğini kendisi yaptığı “Emek” kısa filminin çekimlerini Zonguldak, Kozlu ve Bursa’da sürdürüyor. Daha önce “Okul” ismini verdiği bir kısa film daha çeken Ayaz, “Emek filminin çıkış noktası, Peygam Efendimizin, “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” hadisi olmuştur” dedi. Çekimlerini sürdürdüğü filminde ayrıca kendi besteleği bir eseri seslendireceğini belirten yönetmen Ayaz, oyuncu castını ise arkadaşları ve oğlu ile karşılıyor.
“HADİSTEN YOLA ÇIKTIK”
“Emek” kısa filminin çıkış noktası hakkında bilgi veren ve çekimleri Zonguldak, Bursa gibi şehirlerde yaptıklarına dikkat çeken Nihat Ayaz, “Daha önce Okul diye bir kısa film çektim. Şimdi ki filmin ismi ise “EMEK” olacak. Bu filmde konu bir işçi ile patronu arasında geçen olayları konu alıyor. Daha doğrusu biz bunu bir hadisten yola çıkarak yazdık. Peygamber Efendimizin , “Komşusu açken, tok yatan bizden değil” hadisinin üzerine yazdık. Bu hadisten esinlendik. Filmin çekimleri Bursa, Zonguldak ve Kozlu’da yapıldı. İnşallah birilerinde farkındalık yaratabilirsek birilerinin gönlünde yer edinebilirsek ne mutlu bize” dedi.
SÜREKLİ ÜRETMEK İSTİYOR
Aynı zamanda Zonguldak BKM oyuncusu olan ve sürekli sanatsal üretimleri üzerine çalışana Nihat Ayaz, “Ben aynı zamanda Zonguldak BKM oyuncusuyum. Diğer taraftan Huzura Giden Yol adından bir hikaye yazıyorum. Yine film için kendi bestelediğim bir şarkımı okuyacağım. İnşallah bunu tiyatroya çevireceğim. Sosyal faaliyetlerde bulunmayı seviyorum. Umarım bu filmlerimiz bir yerlere ulaşır. Bir belediyenin film yarışması için bu kısa filmi hazırlaık ancak biz erken başladık. Yarışmayı beklemeye gerek yok diye düşündük. Film çekimlerinde arkadaşlarımız bana yardımcı oldular. İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nden arkadaşlarımızda bizlere yardımcı oldular. Şimdiki filmimde yine kendi oğlumu oynatıyorum. Oğluma tiyatroyu ve oyunculuğu sevdirmeye çalışıyorum. İnsanların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için birşeyler ile uğraşması gerekiyor. Eğer böyl bir imkan sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhammet konak
Muhammet konak - 6 yıl Önce

Helal olsun nihat ayaz kardeşim

SIRADAKİ HABER