Halk pazara akın etti...

Halk pazara akın etti...

Halk pazara akın etti...

Karadeniz Ereğli’de Koronavirüs pandemisi tedbirleri kapsamında ikinci bir talimata kadar kapatılan merkez pazaryeri, üç günlük hafta sonu yasağının ardından vatandaşların akınına uğradı. 

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nca Halk Pazarının Pazartesi ve Cuma günleri Suat Başol Caddesi’nde, Cumartesi günleri kurulacağının açıklanmasına rağmen, ikinci bir talimata kadar halk pazarı kurulmaması kararı alınan Merkez Pazaryeri de boş kalmadı. 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı esnasında sadece güvercinlerin mesken tuttuğu Merkez Pazaryeri, sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte vatandaşların akınına uğradı. Vatandaşlar bölgede bulunan kasap ve manavlardan günlük alışverişlerini yaparken, kimi zaman sosyal mesafe kurallarının uygulanmasında güçlük çekildi.  Durum, merkez pazaryerindeki esnafın işlerinde belli ölçüde artış yaşanmasına yol açtı. Vatandaşların merkez pazaryerine ilgisinin, vatandaşların yerleşim yerlerine yakınlığından kaynaklandığı düşünülüyor.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşlara sürekli olarak sosyal mesafe uyarılarında bulunuldu.

Bilindiği gibi Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Merkez pazaryeri bölgesinde halk pazarı kurulmasını ikinci bir talimata kadar durdurmuş, pandemi tedbirlerindeki düzenlemeyle, halk pazarının Cumartesi Pazarı olarak bilinen Suat Başol Caddesi’nde Pazartesi ve Cuma günleri kurulması, Kadıtarlası’nda Salı günü halk pazarı kurulması, Pazar günü de Kepez’de kurulan pazarın da Perşembe günü açılması kararını açıklamıştı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER