HAMSİNİN PİSLİĞİNİ BİZ ÇEKİYORUZ, SU ÜRÜNLERİ BUNU GÖRMÜYOR MU?

HAMSİNİN PİSLİĞİNİ BİZ ÇEKİYORUZ, SU ÜRÜNLERİ BUNU GÖRMÜYOR MU?

Kdz. Ereğli'de gübre için hamsi almak amacıyla Bozahane limanına gelen kamyonlar, öğütülen hamsinin pisliğini denize döküyor. Deniz ki kirlilik ise vatandaşların tepkisine neden olurken, yetkililerin bu duruma çözüm bulmalarını istediler. Vatandaşlar ‘Hamsi bizden gidiyor. Pisliğini biz çekiyoruz’ sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.

Ereğli Bozahane limanında son günlerde denizin üstünde ki kirlilik tabakası tepkilere neden oluyor. Bazı fabrikaların gübre olarak kullanmak için aldıkları hamsilerin kamyon ve TIR’lara yüklenmeden önce öğütme işleminden geçirildiği ve çıkan pisliğin ise denize boşaltılmasından bu kirliliğin meydana geldiği ifade edildi. Kamyonların Bozahane de denize pislikleri boşaltma anı vatandaşlar tarafından görüntülendi. Vatandaşlar ‘Hamsi gübre için bozahaneden alınıyor. Pisliği bize kalıyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma el atması gerekiyor” dediler.

Vatandaşlar aynı zamanda Bozahane Su Ürünleri Kooperatifine de tepki gösterdikleri konuşmada “Su Ürünleri Kooperatifi bu durumu görmüyor mu? Bu rezilliğe nasıl izin veriyorlar. Gerek kokudan gerekse de görüntüden midemiz bulanıyor. Birileri bu duruma son versin’ dediler.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2020, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER