Hasta ve engellilere elektrik desteği

Hasta ve engellilere elektrik desteği

Hasta ve engellilere elektrik desteği

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, hastalığı dolayısıyla cihaz kullanan hastalar ve engellilere elektrik desteği verileceğini duyurdu.
Şirin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cihaza bağlı kronik hastalık yaşayanlara ve ailelerine müjdeyi verdi. Buna göre cihaz kullanılan evler için 200 liraya kadar elektrik faturası desteği verilecek. Kasım ayında başlayacak Elektrik Desteği Yardım Programından; 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğu tespit edilen ve 2828 sayılı Kanun kapsamında evde bakım yardımı almayan, kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı şekilde hayatını sürdürmek durumunda kalan hastaların faydalanacağını söylendi. 
Elektrik Tüketim Desteği ile hak sahiplerinin konutlarına ait elektrik faturalarına destek olmak için kullanılan cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 200 TL'ye kadar yardım yapılacak. Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ile de hak sahiplerine kesintisiz güç kaynağı sağlanabilecek. Yardımın başladığı ilk ay, tek sefere mahsus olmak üzere hak sahibi hanelerin cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçları da ödenecektir. Bu haktan faydalanmak isteyenler İl ve İlçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER