Hastalara Bypass Yerine Stent Takmayı Önerdiklerini Kaydetti

"Bypasslı hastaların önemli kısmı stentle tedavi edilebiliyor"

Hastalara Bypass Yerine Stent Takmayı Önerdiklerini Kaydetti

ZONGULDAK - Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Göktekin, Bypass kararı alınan hastalarımızın ikinci bir görüş almasında çok büyük fayda var diyoruz. Çünkü bypass kararı alınan hastaların önemli bir kısmı stent ile tedavi edilebiliyor. dedi.

Göktekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bypassın ciddi bir ameliyat olduğunu belirterek, hastanın yaklaşık bir ay istirahat etmek durumunda kaldığını söyledi.

Stent yapıldıktan sonra hastaların bir gün sonra işlerine dönüş yapabildiğini belirten Göktekin, kendilerine tedavi için gelen hastalara bypass yerine stent takmayı önerdiklerini kaydetti.

Göktekin, şöyle konuştu:

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda hastam var. En çok kalp rahatsızlıkları ise doğu bölgelerinde yaşanıyor. Ülkemizde doğu bölgelerinde kalp hastalığı daha fazladır. Batı ve Ege bölgesinde kalp hastalığı biraz azdır. Ülkemizde diğer ülkelere baktığımızda biraz daha fazlaca bypass kararı alınıyor. Bypass kararı alınan hastalarımızın ikinci bir görüş almasında çok büyük fayda var diyoruz. Çünkü bypass kararı alınan hastaların önemli bir kısmı stent ile tedavi edilebiliyor.

Bypass ameliyatı olan hastalarda davranış değişikliklerinin yaşandığını aktaran Göktekin, Bypass ameliyatında kapakçık pompasına bütün tabi kan değişiyor. Yaklaşık 3-4 saat süren ameliyatta bütün kan makineden geçiyor. Bu durumda pompaya bağlı olarak insanlarda böyle bir mizaç değişikliği olduğunu görüyoruz. Mesela çok sakin insanların daha agresif oldukları daha çabuk sinirlenebildiklerini, tam tersi çok agresif ve çok kolay sinirlenebilen hastaların da çok sakin olduklarına tanık oluyoruz. şeklinde konuştu.

 

 

 
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER