'Hatırlatalım fayda var!'

'Hatırlatalım fayda var!'

'Hatırlatalım fayda var!'

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağlayan, 2014 yılından MHP’den belediye başkan adayı olan Gürkan Gülay’ın o dönem endirekt olarak CHP’ye çalıştığını bu dönemde ise direkt olarak CHP adına çalıştığına dikkat çekti. 2014 yılı yerel seçimleri ile 31 Mart yerel seçimleri arasında benzerlikler olduğunu ifade eden Ak Partili Çağlayan o döneme ilişkin benzerlikler gözler önüne koydu. 

“HATIRLATMAKTA FAYDA VAR”
2014 yerel seçimleri ile 2019 yerel seçimleri arasında kıyas yapan ve benzerlikler olduğunu ifade eden Başkan Çağlayan, “31 Mart yerel seçimleri için bütün partilerin belediye başkan adayları belli olmuştur. Ayrıca belediye ve il genel meclis listeleri de ilçe seçim kurullarına teslim edilmiştir. Öncelikle bütün adaylara hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.  Son zamanlarda takip ettiğimiz bazı spekülasyonlar mevcuttur. Fakat bunlar artık son bulmuş ve geride kalmıştır. Takip ettiğimiz kadarıyla bazı arkadaşlar kendi kendilerine gelin güvey olmaktadır.  Kendileri çalıp yine kendileri oynamaktadırlar. Bizler 2014 yerel seçimlerinde uygulanan bazı senaryolar bu seçimlerde tekrar uygulanmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. 2014 yılını vatandaşlarımıza hatırlatmakta fayda görüyorum” dedi.
“YİNE AYNI SENARYO”
2014’te MHP’den belediye başkan adayı olan Gürkan Gülay ve belediye meclis üyelerinin şimdilerde CHP’den aday olduğuna dikkat çeken Ak Partili Çağlayan, “2014 30 Mart yerel seçimleri için yapılan bazı konuşmalar, anket paylaşımları aynı seyri ile devam etmektedir. O dönem MHP’den belediye başkan adayı olan Gürkan Gülay şöyle bir açıklama yapıyordu, “Bektaş’a verilen her oy Akdemir’i belediye başkanı yapar” diyordu. Ve “Ali Bektaş’a verilen her oy Muharrem Akdemir’i belediye başkanı yapıyor. Oyunuz zayi olmasın. Buradaki anketlerde ikimiz görünüyoruz” ifadeleri kullanılmıştır. Bugün ki durumda yine anket söylemlerini, aynı stratejiyi vatandaşlarımız görüyor. Fakat 2014’te yapılan bu girişimlerin neticesinde sonucu hepimiz gördük. 2014 yılında seçime 2 gün kala bir anket paylaşıldı. “2. Partiyiz belediyeyi alıyoruz” demişlerdi. Ancak 2014 yılı belediye seçimleri sonuçları ortada. Aynı zamanda 24 Haziran Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları da ortadadır. Zonguldak Belediyesi 19 mahalle içerisindeki tüm sonuçlar vatandaşlarımıza bir fikir verecek ve ışık tutacaktır. O zaman bizler diyorduk ki, “bu arkadaşlar CHP’ye çalışıyor”… Şimdi geldiğimiz noktada gördüğümüz o dönemki MHP belediye başkan adayı şuanda ise CHP belediye meclis üyesidir” ifadelerini kullandı. 
“O ZAMAN ENDİREKT ŞİMDİ İSE DİREKT”
2014’te Gürkan Gülay’ın CHP’ye çalıştığını bu dönemde aynı senaryolara maruz kaldıklarını ifade eden Çağlayan, “ Yine o dönem MHP saflarından belediye meclisinde olan Hasan Şenol ve Salih Alemdar da yne aynı şekilde CHP’den belediye meclis üyesi adayı olmuşlardır. Bu şunu göstermekte: O dönemde endirekt CHP’ye çalıştılar, bu dönemde ise direkt olarak CHP’ye çalışıyorlar. O dönemdeki söylemleri tamamen arkada bırakıp şuanda yeni söylemler geliştirmek üzere vatandaşımızı kandırmaya devam ediyorlar. Vatandaşımız bunun takdiri sandıkta verecektir. Çünkü aynı algı ve kandırmaca, anketler üzerinden sürdürülmektedir. Biz Ak Parti olarak seçime gidiyoruz. Ve bizim karşımızda rakip olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve ittifak yaptıkları partiler vardır. Tarihinden bu yana Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimlerde rakibimiz CHP olmuştur. Kuruluşumuzdan bu yana CHP ile bir yarışın içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın bu yana tercihini Doktor Ömer Selim Alan’dan yana kullanmalarını, adayımıza ve teşkilatlarımıza güvenmelerini rica ve temenni ediyoruz. Hiç kimse kendi çalıp kendi oynamasın. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra 31 Mart’ta insanların “Biz bunun böyle olduğunu tahmin etmedik. Keşke böyle yapmasaydık” dediklerine hep birlikte şahit olduk. Bu seçimde, Zonguldak’ın kader seçiminde vatandaşlarımızın tercihlerini iktidar partisinden yana kullanacaklarına olan inancımız sonsuzdur.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 20:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER