Hedef 1 milyon denizci yetiştirmek!..

Hedef 1 milyon denizci yetiştirmek!..

Hedef 1 milyon denizci yetiştirmek!..

Zonguldak liman Başkanlığı’nca denizcilikle ilgili temel eğitim programı başlatıldığı bildirildi. Programı tamamlayanlar Amatör denizci belgesi alacak.

Zonguldak Liman Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhuriyetin 100. Kuruluş yılı olan 2023’e kadar birmilyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonrasında Amatör Denizci Belgesi Düzenlemek, Denizci millet, Denizci Ülke hedefine ulaşmak, insanımızın yüzünü denizlere çevirerek ufkun ötesini görmelerini sağlamak amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından amatör denizcilikle ilgili temel eğitim programı başlatıldığı bildirildi.

Eğitimlerin sonucunda verilecek Amatör Denizci Belgesi, ticari amaç olmaksızın münhasıran gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanılan, ulusal standarda göre ölçüldüğünde boyu 24 metreden büyük olmayan, mülkiyeti gerçek kişilere veya faaliyet konusu su sporları olan dernek ve vakıflara ait tekneler ile bu şartlardan bir veya birkaçını haiz olmamakla birlikte bağlama kütüğüne kayıtlı olup özel tekne ruhsatnamesi almış olan tekneleri kullanabilmeye imkan sağlıyor.

İlgili yönetmelik kapsamında özel tekneleri kullanmak için verilen Amatör Denizci Belgesi almak isteyen kurum-kuruluş personellerine Zonguldak Liman Başkanlığınca ücretsiz olarak yarım gün içinde temel eğitim verilerek sınav yapılacak. Söz konusu eğitimler, kurumlar arasında kurulacak koordinasyon sonucunda belirlenecek tarihlerde kurumlara ait seminer veya konferans salonlarında yapılabilecek. Kurumların uygun görmesi halinde Amatör Denizci Belgesi almak isteyen çalışanlara ait bilgilerin Liman Başkanlığına gönderilmesi, bunun yanında belgenin alınması sürecinde liman Başkanlığı ile koordinasyon kurulması için bir görevli belirlenmesi isteniyor.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER