Herkese var o belediyelere işçi yok!

Herkese var o belediyelere işçi yok!

Herkese var o belediyelere işçi yok!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, geçtiğimiz günlerde İŞ-KUR tarafından il genelinde ki belediyelere yerleştirilen işçi sayılarına tepki gösterdi. Ak Partili belediyelere daha fazla işçi istihdamı yapıldığını belirten Fikret Zaman, CHP’li belediyelerin işçi istihdamında arka planda bırakıldığı belirtti. CHP’li Zaman’ın açıklamasında ki en çarpıcı detay ise Alaplı, Gümeli, Gülüç, Karapınar ve Perşembe belediyelerine işçi istihdamı yapılmaması oldu.

ZAMAN KIYAS YAPTI
CHP’li Belediyelerin işçi istihdamında bilerek geri planda bırakıldığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki bunu açıklamamın sebebi halkımızın AKP’nin gerçek yüzünü görmesini istememdir. Ecen yılda yine buna benzer uygulamalar ve rakamlar olmuştu. Bu senede aynısı olmuştu. Peki mesele nedir? 21 Nisan’da İŞ Kur’dan bütün kamu kuruluşlarında istihdamı arttırmak için alımlar oldu. Ancak İş Kur’dan belediyelere alınan işçi sayılarında AK Parti ve CHP belediyeleri arasında ciddi bir ayrımcılık söz konusudur. Rakamsal olarak kaba taslak açıklayayım. Mesela Beycuma Beldedir. Buraya AKP’li belediye olduğu için 24 tane işçi verilmiş. Ancak Çatalağzı’da belde CHP’li olduğu için buraya 10 tane işçi vermişler. Muslu’ya yine 8 adet işçi verilmiş. Mesela Kilimli ilçe buraya 12 tane vermişler. Ama Devrek’e 44 işçi verilmiş. Ak Partili belediye olan Gökçebey’e 39 işçi verilmiş. Bu neyi yansıyor? İktidarın gerçek yüzünü yansıtıyor. Kozlu’ya 29, Çaydeğirmeni’ne 28 işçi verilmiş. Bakacakkadı ve Saltukova’ya yine 28 işçi. CHP’li Perşembe Belediyesine, Alaplı Belediyesine, Gülüç Belediyesine, Karapınar Belediyesi, Gümeli Belediyesine hiç işçi verilmemiş. Böyle mantıksız iş olur mu?” dedi.

İŞTE RAKAMLAR
Zonguldak’ta belediyelere verilen işçi sayısı; Zonguldak Belediyesi (30), Beycuma (24), Kozlu (29), Nebioğlu (28), Çaydeğirmeni (28), Bakacakkadı (28), Saltukova (28), Devrek (44), Gökçebey (39), Gelik (28), Karaman (15), Elvan Pazarcık (28), Filyos (24), Çaycuma (20), Kilimli (12), Muslu (8), Çatalağzı (10), Alaplı-Gümeli-Gülüç-Karapınar-Perşembe Belediyelerine ise işçi istihdamı yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER