HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI!

Yasin Hamzaçebi’yi “Nitelikli dolandırıcılık” ve Evrakta sahtecilik” iftirası ile suçlayanlar şok oldu!

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI!

Çebi Grup Ceosu Yasin Hamzaçebi’yı uzun zamandır özellikle “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Örgüt kurma” ve “Evrakta sahtecilik” iftirası ile suçlayıp “Yargısız infaz” yapanlar, adaletin kararı ile şoka uğradılar…


Çebi Grup Ceosu Yasin Hamzaçebi’nin devam eden mahkemesi ile ilgili uzun zamandır kamuoyunda algı yaratmaya çalışan ve yargısız infaz yapan bazı çevreler, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar ile şoka uğradılar.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, Çebi Grup Ceosu Yasin Hamzaçebi hakkındaki “Nitelikli dolandırıcılık”, “Ateşli silahlar kanununa muhalefet”, “Resmi evrakta sahtecilik” ve “Suç örgütü kurma” iddilarından beraat etti.
Yasin Hamzaçebi hakkında “Zimmet suçundan” beraat etmiştir ve tutuklama kararı çıkmamışdır.
Hamzaçebi’nin Avukatı Enes Yiğit yaptığı açıklamasında müvekkilinin, banka müdürünün işlediği iddia edilen zimmet suçuna iştirak etmekten ceza verilemeyeceğini söyledi.
Kararın İstinaf Mahkemesi veya Yargıtay incelemesinde bozulacağını veya kaldırılacağının altını çizen Avukat Enes Yiğit özetle şöyle konuştu:
“Dosyaya yeni vekalet sunan ve CMK’dan yeni görevlendirilen avukatların savunma için süre talebi reddedildi.
Böylece savunma hakkı kısıtlanmıştır.
687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca 5411 sayılı yasanın (Bankacılık kanunu) 160. Maddesine eklenen hüküm ile; Banka Müdürlerinin kullandırılan kredilerle ilgili zimmet iddiası suç olmaktan çıkarılmış, dolayısı ile banka müdürlerine ceza verilemeyeceği düzenlenmiştir.
Bu sebeple müvekkilim hakkında banka müdürünün işlediği iddia edilen zimmet suçuna iştirak etmekten dolayı ceza verilemez.
Bu nedenle zimmet suçlaması nedeniyle verilen kararın Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) ve akabinde Yargıtay İncelemesinde 687 sayılı KHK ve Adil Yargılama Savunma Hakkına Aykırılıklar nedeniyle bozulacağını veya kararın kaldırılacağını düşünüyoruz”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 23:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
YUSUF
YUSUF - 4 yıl Önce

SEN İŞİNİ BİLİRİSN ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN YASİM ABİM

yasin bey sana guvenımız tamdı zerre kadar salata sevene ınanmadık  devır senın devrım gun senın gunun sana verdıgım belgelerı artık yayınla gorsun oglanı zonguldak
yasin bey sana guvenımız tamdı zerre kadar salata sevene ınanmadık devır senın devrım gun senın gunun sana verdıgım belgelerı artık yayınla gorsun oglanı zonguldak - 4 yıl Önce

şenol

ethem kışlalı
ethem kışlalı - 4 yıl Önce

hani ne oldu 150 yıl olacaktı sahtekar herıfler.alirıza

E.İ
E.İ - 4 yıl Önce

KARDEŞİM SENIN İÇİN SEVINDIM ALLAH YARDIMCIN OLSUN

gözümüz aydın yasinim
gözümüz aydın yasinim - 4 yıl Önce

levent

kerim acıkgöz
kerim acıkgöz - 4 yıl Önce

ne oldu alirıza bey 150 yıl adam dedıklerınden berat ettı bırdaha tescıllendı yalan habercılığın..sahtekar herıf

İ.E
İ.E - 4 yıl Önce

Senin bu memlekete yaptığın hizmetler kolladığın garibanlar ve onların duaları yetti sana kamuoyunda yalan haberlerin itibarsız olduğunu da itibarını kaybedenleride yüce adaletimiz gösterdi Allah yoluna taş çıkarması

Berat
Berat - 4 yıl Önce

Ne oldu o AIRZA


SIRADAKİ HABER