Heyelanzedelere kötü haber!

Heyelanzedelere kötü haber!

Heyelanzedelere kötü haber!

Devrek'in Karşıyaka Mahallesinde 2015 yılında meydana gelen heyelan olayından sonra 98 vatandaşımızın evlerinin zarar görerek mağdur olması ile sonuçlanan heyelan olayından sonra yetkililerin heyelanzedelere ev yapmayacağı belirtildi. 
Heyelanzedeler için Açık cezaevinden üniversiteye aktarılan arazinin 15 dönümü üzerinde yapılması planlanan konut projenin de askıya alındığı öğrenildi. İl Afad Müdürlüğü kanalıyla Devrek'in resmi kurumlarına gönderilen heyelanzedelere ev yapılmasından vazgeçildiği kararı Karşıya MuhtaYavuz Korun'a da tebliğ edildi. 
Muhtarlık binasının camına duyuru olarak asılan; İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından AFAD Başkanı Dr Mehmet Güllüoğlu imzası ile gönderilen resmi yazıda; heyelanzedelere konut yapılmayıp konut almaları için bir takım imkanlar sunuluyor. 16 maddeden oluşan resmi yazı açıklamasında öne çıkan başlıklar ise; "Devrekli heyelanzedelere konut almaları için Devletin 130.000 tl ödeme yapacağı alınacak konutun 90 metre kareden küçük, 7 yaşından ise büyük olmayacağı ve paranın ise 20 yılda geri ödeneceği" şeklinde özetleniyor. Yaklaşık 3.5 yıldan beri mağdur olan heyelanzedelerin devletin kendilerine konut yapmasını beklerken bundan vazgeçip konut bile alınamayacak bir para ile kendilerine ikinci el bir ev alma girişiminde bulunmasına nasıl tepki verecekleri ve heyelanzedelerin sorunlarını çözme sözü veren siyasilerin ve yetkililerinde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER