HİLELİ YOLLA DEVLET MEMURU OLDU MU?

HİLELİ YOLLA DEVLET MEMURU OLDU MU?

HİLELİ YOLLA DEVLET MEMURU OLDU MU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi’nde çalışan Mehmet Sinan Erdoğan isimli kişinin Zonguldak Belediyesi’ne özel kalem müdür olarak atandığına ilişkin iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemi ile soru önergesi verdi.

İŞE GELMEDEN MAAŞ ALIYOR!

CHP’li vekil; “Eğer bu iddialar doğru ise; söz konusu atamanın hileli yollarla devlet memuriyeti kadrosu alınması için yapıldığı açıktır.” diyerek önergesinde şunları ifade etti: “31 Mart yerel seçimleri sonrasında Zonguldak Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Selim Alan, basında yer alan haberlerde; AKP Genel Merkezi’nde çalışan Mehmet Sinan Erdoğan isimli bir kişiyi özel kalem müdür olarak atadığı iddia edilmektedir. Belediye Başkanı Selim Alan tarafından ataması yapılan bu kişinin Zonguldak’a ve Zonguldak Belediyesi’ne hiç gelmediği, hiçbir çalışmanın içinde bulunmadığı iddia edilmektedir. Hiç işe gelmeden maaş aldığı iddia edilen, bankamatik memuru Mehmet Sinan Erdoğan ile ilgili olarak, Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, Belediye Başkanı Selim Alan; “Böyle bir atama var ve ben yaptım. Belediye Başkanı olarak yetkimi kullandım. Kimseye de soracak değilim. Bu benim kanun kapsamında yetkim. Bakan beyin onayıyla olmuş sadece benim yetkim de yetmiyor. Ben yaptım, ben imzaladım, bakan bey de onayladı.

“KAMU ZARARA UĞRADI!”

Ataması yapıldığı iddia edilen kişinin AKP Küçükçekmece İlçe Gençlik Kolları Başkanı olduğu, devamında AKP Genel Merkezi’nde çalıştığı da iddia edilmektedir. Eğer bu iddialar doğru ise; söz konusu atamanın hileli yollarla devlet memuriyeti kadrosu alınması için yapıldığı açıktır. Birçok kişinin atama için yıllardır beklediği bu ortamda hiç işe gelmeden, tepeden bir kararla yapılan atama sonucunda devlet memuriyeti alması kamu vicdanını yaralayan bir durumdur. Konuyla ilgili olarak şimdiye kadar kamuoyunu aydınlatıcı hiçbir açıklama yapılmamış olması da son derece dikkat çekicidir. Liyakat ve şeffaflıktan uzak bu yönetim anlayışını kabul etmek mümkün değildir. Bunun yanında ataması yapıldığı günden bugüne işe hiç gelmediği hatta Zonguldak’ta hiç bulunmadığı iddia edilen bu kişi için yapılan maaş ödemeleri nedeniyle kamu zararı oluşmuştur. Kamunun uğradığı zarardan sorumlu olanlar hakkında idari soruşturma başlatılması gerekmektedir.”

İDARİ VE CEZAİ SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi;

“1)Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan tarafından Mehmet Sinan Erdoğan isimli kişi özel kalem müdürü olarak atanmış mıdır?

2)Ataması yapıldıysa; Mehmet Sinan Erdoğan’ın atama yazısı Zonguldak Belediye Başkanı tarafından hangi tarihte yazılmıştır?

3)Mehmet Sinan Erdoğan isimli kişinin ataması yazısı Bakanlığınıza hangi tarihte gelmiş ve Bakanlığınızca hangi tarihte onaylanmıştır?

4)Zonguldak Belediyesi, Özel Kalem Müdürü olarak Mehmet Sinan Erdoğan’a, aylık olarak ve toplamda (ayrı ayrı belirtilmek üzere), ne kadar maaş ve yan ödemeler yapılmıştır? Maaşı dışında Zonguldak Belediyesi’nden, bu kişiye başka bir ad altında ödeme yapılmış mıdır?

5)Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak Mehmet Sinan Erdoğan halen görevde midir?

6)Eğer görevde değilse; Mehmet Sinan Erdoğan, devlet memuru olarak atanmış mıdır?  Atandıysa hangi kuruma ataması yapılmıştır?

7)Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu Mehmet Sinan Erdoğan’ın devlet memuru olabilmesi için mi kullanılmıştır? Yasa dışı şekilde, kamu zarara uğratılarak memur yapılan kişinin, bu ülkeye bir yararı olabilir mi?

8) Mehmet Sinan Erdoğan, görevde bulunduğu süre boyunca, Zonguldak Belediyesi’nde hangi evraklara imza atmıştır? Bu evrakların hukuki geçerliliği yönünden işlem tesis edilecek midir?

10)Mehmet Sinan Erdoğan’ın AKP Genel Merkezi’nde çalıştığına ilişkin iddialar  basında yer almıştır. Bu konuda bir araştırma yapılmış mıdır?

11)Mehmet Sinan Erdoğan’ın, Zonguldak Belediyesi’nde hiç gelmediği  ve hiç çalışmadığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru ise,  oluşan kamu zararı nedeniyle Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Mehmet Sinan Erdoğan ve ilgililer hakkında idari ve cezai soruşturma açılacak mıdır?”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2020, 23:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Devlet heeee
Devlet heeee - 4 yıl Önce

Devletin bütün kurumlarinda TORPİL dönmüyorsa ben adimi degistririm arkadaş işkurda bile TORPİL dönüyor sa artık daha ne diyeyim ben her halde ankaradaki dayı ÖLMEDİ durum onu gösteriyor yaziklar olsun bu düzüne

Timur
Timur - 4 yıl Önce

Alayı torpil heer yeeeerr torpilll düşünün iskurda bile torpil döndüğüne göre işler h8c iyi degil

SIRADAKİ HABER