"HIV/AIDS FARKINDALIK" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"HIV/AIDS FARKINDALIK" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Türk Tıp Öğrenciler Birliği (TurkMSIC) "01-07 Aralık HIV/AIDS Farkındalık" Etkinliği gerçekleştirdi.

“01-07 Aralık HIV/AIDS Farkındalık Haftası" kapsamında 07/12/2020 tarihinde dijital platform üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen ve TurkMSIC tarafından düzenlenen etkinlikte Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hande Aydemir "HIV/AIDS Farkındalık" başlıklı sunumu yaptı. Etkinliğin başında, TurkMSIC Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Direktörü Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Aybüke Akay, açılış konuşmasını yaparak katılımcıların konu hakkında genel bilgi düzeyini ölçen bir "ön test" uyguladı.

Çok sayıda öğrencimizin katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Hande Aydemir, HIV’in bulaş yollarını, ülkemizde ve Dünyada HIV ile birlikte yaşayan bireylerin durumlarını, bulaş açısından riskli bireyleri, hastalığın tanı ve korunma yöntemlerini anlattı. Ayrıca HIV ile birlikte yaşayanların ülkemizde yıllar içinde sayıca artış gösterdiğini, bu artışın en çok 20-25 yaş arası genç nüfusta olmasının endişe verdiğini ve bu artışı engellemenin en etkin yolunun HIV’den korunma yollarını iyi bilmek ve doğru bir şekilde uygulamak olduğunu vurguladı.

Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla ve sunum sonrasında öğrencilerimizin "son testi" yapmalarıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER