Hizipçiler… Ben merkezciler…

Hizipçiler… Ben merkezciler…

Hizipçiler… Ben merkezciler…

İyi Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, İYİ Parti İl Binasından düzenlediği basın toplantısı ile kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. İlçe ve belde başkanları ile birlikte yapılan toplantıda bazı kesimleri ‘hizipçilik’ ile suçlayan Başkan Bayraktar sert konuştu.
“BEN MERKEZCİ SİYASET”
Hepinizin bildiği üzere; İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde kuruldu. İYİ Parti’nin kuruluş temellerini milletimiz atmıştır. Milletimiz, Türkiye’deki siyasetten memnun olmadığını belirtmiştir. Milletimiz vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine, birbirleri ile didişen siyasetten mutlu değildir. Eski siyasetin koltuk hırsı, eski siyasetin “ben” merkezli bencilliği ve bitmek tükenmek bilmeyen çekişmeleri milletimizi siyasetten de siyasetçiden de soğutmuştur.
BİZ; ZONGULDAK’TA RÜZGAR DEĞİL ! FIRTINA ESTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK…
Türkiye’de hiçbir siyasi partiye nasip olmayan halk desteğini arkasına alan İYİ PARTİ, bugün Türkiye’nin dört bir yanında il ve ilçe örgütlerini kurmayı başarmıştır. Zonguldak’ta il ve ilçe teşkilatlarını kurma görevi, 27 Kasım 2017 tarihinde şahsıma verildi. Geçmişimde hiçbir siyasi partiye üyeliğim yoktur. Siyasetin içinden gelmiyorum.. Beni, çoğunuz yakından tanıyorsunuz… Ben, halkın içinden gelen sizlerden biriyim… O nedenle, halkımızın neler hissettiğini çok iyi biliyorum ve anlıyorum.
27 Kasım 2017 tarihinde, Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray AYDIN tarafından şahsıma tevdi edilen görevi yerine getirmek için ekip arkadaşlarımla birlikte 7/24 çalıştı. İl ve ilçe teşkilatlarımızı kurarak Zonguldak’ta İYİ Parti hareketini başlatmak için büyük mücadeleler verdik. İşte, değerli ilçe başkanlarım yanımda. Hepsinden Allah razı olsun. Bu görevlere seve seve talip oldular. Kendilerine görev vermek istediğimiz bir çok kişinin, “biraz bekleyelim, biz dışarda kalalım, ne olacağı belli değil, işlerimin yoğunluğu nedeniyle görevi kabul edemiyorum..’’şeklinde bahaneler ürettiklerini unutmuş değilim. Eski siyasetin eski alışkanlarını terk etmek istemediler… Sorumluluk almaktan korktular, çekindiler. Ben, bunların hiç birini asla unutmuş değilim. Ama bugün benimle birlikte yürüyen İLÇE BAŞKANLARIM cesurca görev aldılar.
3 ay içerisinde; Zonguldak’ın tüm ilçelerinde örgütlerimizi oluşturduk. İlçelerimizde bir çoğu siyasete yeni katılanlardan oluşan kurucu üyelerimizi, kadınlarımızı, gençlerimizi saflarımıza kattık. 3 ay içerisinde; 8 ilçemizin tamamında ilçe binalarımızı tuttuk, içlerini tefriş ettik, tabelalarını astık, üye kayıtlarımızı yaptık, bayram ve şölen atmosferinde ilçe kongrelerimizi yaptık. İnsan odaklı, insanları kucaklayan, insanları kutuplaştırmayan, eski siyasi kimliklerimizi dışarıda bırakıp yeni bir yol açmak istiyoruz. Halkımızın özlediği, halkımızın beklediği yeni bir sayfa açmak istiyoruz.
Ülkemizin birliğe ihtiyacı var. Zonguldak’ın birliğe ihtiyacı var. Geçmişten günümüze kadar Zonguldak’ın en büyük hastalığı kendi içerisinde birliğini oluşturup, güçlü ve büyük Zonguldak için sinerji yaratamamasıdır. İYİ Parti olarak biz; Zonguldak’ı bu hastalıktan kurtarıp, yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktık.
Bu insanlar Zonguldak’ı tanımıyor… Zonguldak insanını tanımıyor….
İYİ Parti’nin liderini tanımıyor, İYİ Parti’nin programını tanımıyor….
İYİ Parti’nin neden kurulduğunu bilmiyor…
Hep eski alışkanlıklar, hep eski hizipçilik anlayışları….
Geçmişe takılıp kalmışlar. Biz; 3 ay içerisinde İYİ PARTİ olarak Zonguldak’ta siyasi bir devrim yaptık. Yaptıklarımız ortadadır. İL BİNASINI TUTAMAZ, dediler. Zonguldak’ın göbeğinde 3 katlı il ve merkez ilçe binasını tuttuk. İLÇELERDE ÖRGÜTLENEMEZLER, dediler… Zonguldak’ın tüm ilçelerinde 3 ayda teşkilatlarımızı kurduk.
İlçe binalarımızı halkımızın hizmetine sunduk. Üye kayıtlarımızı yaptık. Demokrasi şöleni anlayışı ile ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Biz; bu çalışmaları yaparken, partimizi Zonguldak’ta örgütlemeye çalışırken, parti binalarımızı tutup vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için maddi-manevi fedakarlık yaparken, bizler gecemizi gündüzümüze katıp çalışırken, taşın altına ellerini sokmayanlar, bugün ortaya çıkıp İYİ PARTİ’nin tekerine çomak sokmak istiyorlar.
Biz; birlik olduk, inandık, irademizi ortaya koyduk… Alaplı, Ereğli, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Kozlu, Kilimli ve Merkez ilçe başkanlarımızla birlikte yemin ettik, söz verdik. Zonguldak’ta eski siyasetin kirli alışkanlıklarını söküp atacağız. Zonguldak’ta yepyeni bir siyaset zemini kuracağız. Siyasetin kaba, çirkin ve ayrıştırıcı dilini ortadan kaldıracağız.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER