'Hizmet için koşamayana gerek yok'

Ahmet Çolakoğlu, gündemi değerlendirdi

'Hizmet için koşamayana gerek yok'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, ZGC Basın Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zonguldak’a yapılacak yatırımların yanı sıra işsizlik gibi bir çok konuda açıklamada bulunan Milletvekili Çolakoğlu, öte yandan son günlerde kamuoyunu meşgul eden Kız Meslek Lisesinin yıkımının yanı sıra metal yorgunluğu bulunan bürokratlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘SİYASİ MALZEME YAPILMASINI İSTEMİYORUZ’

Kız Meslek Lisesinin yıkımının gündem olduğunu ve bu konunun siyasi malzeme yapılmasını istemediklerini söyleyen Milletvekili Çolakoğlu: “Zonguldak coğrafi anlamda sıkıntılı olmasından dolayı burada trafik akışında da sıkıntı yaşıyoruz. Orada sadece Kız Meslek Lisesi yok birçok okul var. Hastane de tam olarak faaliyete geçtiğinde orada aşırı bir yoğunluk yaşanacağını şimdiden görüyoruz. Kız Meslek Lisesi’ni fiziki ortamı ve şartları daha güzel olan bir alana taşıyarak o alanı rahatlatmayı planlıyoruz ve inşallah bu çalışmamız gerçekleşir. Bunu kesinlikle siyasi malzeme yapmamamız gerekiyor. Şehir plancıları şehirleri yayıyorlar. Artık belirli alanlara öbek öbek toplanmaktan kurtulmalıyız. Öğrencilerimizi daha rahat edecekleri ve daha güzel eğitim alacakları bir alana artık taşımamız gerekiyor. Bu bizim şahsi görüşümüz de değil, şehir plancılarının da görüşleri bu yöndedir. Biz bu durumun kesinlikle siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz” dedi.

‘ARKADAN KİMSE KOŞMAYACAK’

Zonguldak’a hizmet için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Çolakoğlu: “Zonguldak’ta siyaset ve bürokrasi birlikte bir hizmet yarışındadır. Birlikte hizmet için yan yana koşuyoruz. Bu yarışta hiçbir arkadaşımız arkadan koşmayacak. Bürokratlarımızın da bizimle birlikte kol kola koşması gerekiyor. Eğer eksik bir şey var ise bürokratlarımız bunu bize iletmeli ve bizler gerekeni yapmalıyız. Eğer bir bürokrat, siyasi partilerin ilçe ve il teşkilatları, bizler bu hizmet yolunda koşamayacaksak o zaman koşamayana gerek yok” dedi.

‘İSTİHDAM İÇİN FİLYOS VADİ PROJESİ ÖNEMLİDİR’

İstihdamın artması için Filyos Vadi Projesinin de önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Çolakoğlu: “İşsizlik halkımızın bize yakındığı konuların en başında ve en önemlisidir. İŞKUR üzerinden ve TYP kapsamında süreli işçiler alıyoruz ancak bunlar yeterli değil ve bunun farkındayız. TTK’ya bin 500 maden işçisi alımı gerçekleştirdik, istihdam sağladık ama biliyoruz bölge için bu sayı da yeterli değil. Bu bölgede işsizlik sorununu çözmek için Filyos Projesi’ni ve Endüstri Bölgesi’ni acil olarak harekete geçirirsek istihdam konusunda büyük bir adım atmış oluruz” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER