HÜSEYİN ŞİRİN GÜVEN TAZELEDİ!..

Zonguldak Sakatlar Derneği Genel Kurulu yapıldı.

HÜSEYİN ŞİRİN GÜVEN TAZELEDİ!..

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nin 10’uncu Olağan genel kurulu Belediye nikah salonunda yapıldı.

Genel kurula; AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan, MHP Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan, Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Yaman, Ticaret il Müdürü İsmail Maden, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Giresun il ve ilçeleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Hıdır, Kantin işletmecileri Derneği Başkanı Süleyman Erbay, Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği Başkanı Arife Dereli ve üyeler katıldı.

Divan Başkanlığını Bülent Ulubay’ın yaptığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından genel kurulda ilk konuşma yapan MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan, engellilere yönelik projelerin olduğunu belirterek şunları ifade etti.

AYAN:  ENGELLİLERİMİZİ UNUTMADIK

“Tabii ki Hüseyin Başkan uzun yıllardır bu başkanlık görevini sürdüren değerli bir abimiz ne şartlarda mücadele verdiğini, nasıl talepleri olduğunu da bilen bir insanız. Bu bakımdan çıkmış olduğumuz Belediye Başkanlığı yarışı içerisinde biz kendilerini, engellilerimizi unutmadık. Dolayısıyla proje kapsamına aldığımız bir projemizi de sizlere söylemek istiyorum. Engelli üniteleri satış merkezi olarak bir proje planladık. Proje yapılması kararlaştırılmış, fizibilitesi ayarlanmış, yapılacak yer belirlenmiş manasına gelir. Bu bir vaat değil, bu yapılacak olan imalat anlamına gelir. Burada da Sakatlar Derneği’mizin yer olarak istedikleri birim ise Belediye binamızın karşısında bulunan şu anda boş bir arazisi var. Yani Engelli Satış Merkezi ünitelerimizi oraya kurmayı planladık. Şimdiden sizlere hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ben istiyorum ki Zonguldak’ı beraber yönetelim,  Zonguldak’ın bütün sorunlarını beraber çözelim, Zonguldak’ı birlikte ayağa kaldıralım istiyorum.” diyerek engellilerin rahatça ulaşabilecekleri yol ve yaşam alanları yapılacağını sözlerine ekledi.

ALAN: HEPİMİZ İSTİYORUZ Kİ, ZONGULDAK’TA DAHA MUTLU YAŞAYALIM

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada ise Nergis Park alanına yapılacak proje kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacağını belirterek, “Biz sizlerle kongre heyecanını paylaşmaya geldik, siyaseti zaten sahada sürekli yapıyoruz. Ama bugün burada sizlerin derdi ile dertlenmeye, sizlerin yanında olmaya geldik. Artık bir hafta gibi bir süre kaldı. Biz 1 Nisan’dan sonra yine bu caddelerde beraber yürüyeceğiz. O yüzden centilmence, saygı, sevgi çerçevesi içerisinde birbirimizi üzmeden, kırmadan yarın birbirimizin yüzüne bakamayacak laflar sarf etmeden buraya kadar öyle oldu, ben tüm siyasi parti ve tüm adaylara da bu anlamda teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Çünkü bizim hepimizin derdi Zonguldak’ımızın güzel olması. Hepimiz istiyoruz ki, Zonguldak’ta daha mutlu yaşayalım. Kaliteli hizmetler alalım, kaliteli yaşam hakkımızı geri alalım istiyoruz. Zonguldak bizim memleketimiz, başka gidecek bir yerimiz yok.  Emeğin başkenti, Cumhuriyetin ilk şehri. Engelli kardeşlerim, büyüklerim için bizler ne yapabiliriz, onun mücadelesi içindeyiz. Projelerimiz içinde zaten Engelsiz Yaşam Merkezi’miz var inşallah sizleri bundan sonra orada ağırlayacağız, orada beraber olacağız”

ŞİRİN: HERKESİN DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği’ne yeniden seçilen Hüseyin Şirin de yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkese de derneğe sahip çıkmak yönünde bizlere itici güç olmak yönünde derneğe sık sık gelmelerini ve bizlere çalışmalarımızda hem destek olmalarını, hem yön gösterici olmalarını temenni ediyorum. Derneğimizin en büyük sorunu bilindiği gibi yer sorunumuz var. Bu konuda da bugün burada konuşma yapan değerli adaylarımız Hamdi başkanımız ve Selim Alan başkanımız bu konuda gerekli projeleri hazırlamış bulunmaktadırlar. İnşallah seçimden sonra göreve gelecek olan başkandan yıllardır süren bu büyük sıkıntımızı aşmış olacağız. Ben tekrar derneğin yönetim kurulu adına herkese teşekkür ediyorum”

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nin yeni yönetimi şu şekilde oluştu:

İŞTE YENİ YÖNETİM:

Başkan Hüseyin Şirin. Yönetim kurulu; Atilla Kaya, Kısmet Cin, Şenol Yayla, Şaziye Şen, Hüsnü Çaylı, İsmail Açıkgöz seçilirken, Denetleme Kurulu’na Celal Uzun, Şerafettin Kaya, Gültekin Açıkgöz. Disiplin Kurulu’na, İbrahim Demircan, Münevver Küçükertunç, Mehmet Gedik, Çetin Terzioğlu, Yılmaz Köseoğlu. Üst kurul delegeliklerine Atilla Kaya, Şenol Yayla, Mustafa Başaran, Hüsnü Çaylı, Meral Demirbaş seçildi.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER