İHH hayırlı bir iş için kahvaltı verdi...

İHH hayırlı bir iş için kahvaltı verdi...

İHH hayırlı bir iş için kahvaltı verdi...

İHH Zonguldak'ta yetimler için kahvaltı programı düzenledi. Kozlu Elizya'da düzenlenen kahvaltı etkinliğine, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, İHH  Zonguldak temsilcisi İlyas Yazıcı ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmalara geçildi. 

AŞIR: YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER 
İHH Zonguldak Şubesi Yetim Birimi Başkanı Adem Işır yaptığı konuşmada, "Yetimler yararına düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programına hepiniz hoş geldiniz. Allah'ın bize emanet ettiği yetimlere sahip çıkmak amacıyla Zonguldak ilimizde derneğimiz bünyesinde birçok çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmalar kapsamında öncelikli olarak 300 çocuğumuza gıda, eğitim, kıyafet ve sosyal faaliyetler alanında hizmet vermekteyiz. Ayrıca ilimiz okullarında gönüllü eğitimcilerimizle ''Her sınıfın bir yetim kardeşi var'' Orojesini yürütmekteyiz. Hanım kollarımız düzenli olarak yetim aylığı ev ziyaretleri yapmaktadır. Sizlerde bu çalışmalara gönüllü olarak katılabilir bir yetime sponsor olabilir, Eğitim ve Sosyal alanlarda destek verebilirsiniz. Yetim gülerse dünya güler."dedi. 

YILDIRIM: DÜNYADA 400 MİLYONDAN FAZLA YETİM VAR
 İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı konuşmada dünyada 400 milyondan fazla yetimin olduğunu söyledi. İHH'nin yardım konusunda dünyada çığır açtığını belirten Bülent Yıldırım şunları söyledi: "Yetimler bize emanettir. Bizlerde yetimlerle ilgilenerek aslında kazanmış oluyoruz. Bugün yeryüzünde 400 milyondan fazla yetim var.Bu yetimlerinin bazılarının anne ve babası yok bazılarının sadece babası yok bazılarının da annesi yok, bunun yanında anne ve babası olduğu halde yetim kalan çocuklarımız var. O kadar çok etrafımızda anlatmakta zorlandığımız bizi üzen hadiseler oluyor ki onlara sahip çıkmak da bizim sorumluluğumuz ve görev alanımız içerisinde yer alıyor.Ama biz yılmadık ve çok çalıştık.İHH olarak Dünyada sadece insanlara gıda yardımı yapan değil insanlığa sahip çıkmak adına İHH olarak bir çığır açtık." dedi

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2020, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER