İl Genel meclisi'nde gerilim tavan yaptı

l Genel meclisi'nde gerilim tavan yaptı

İl Genel meclisi'nde gerilim tavan yaptı

İl Genel Meclisi Kasım ayı altıncı birleşimi Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı. 
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı da 6 gündem maddesi görüşüldü. 
Toplantıda, Zonguldak Jeolojik mirasının Turizm amaçlı Kullanılmasına Yönelik Altyapı Geliştirilmesi Projesi ve TTK Rombaki Konağı Çocuk Bilim Merkezi Projesi için Bütçede harcama kalemi açılarak, 44.67.44.00.00/01.03.09.99.113/05/06.5 Zonguldak Turizm Kalkınma Projeleri Yapım İşleri bütçe kaleminden Zonguldak Jeolojik Mirasının Turizm Amaçlı Kullanılmasına Yönelik Altyapı Geliştirilmesi Projesi için 281.259,00 TL, TTK Rombaki Konağı Çocuk Bilim Merkezi Projesi için 431.643,00 TL ödeneğin aktarılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
Toplantının ikinci maddesinde ise İdarece Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına Güdümlü Proje Desteği kapsamında sunulmak üzere “Üzülmez Kültür Vadisi” projesi hazırlanmış olup; söz konusu projede İdaremizi temsile, ilzama ve teklif belgelerini imzalamaya Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Cici’nin yetkili kılınması, projenin hibe desteği alması durumunda proje özelinde ayrı bir bütçe tertibi açılması ve eş finansman tutarının İdaremizce karşılanması hususunun görüşüldü. konuyla ilgili olarak Kültür Müdürü Serhan Bostancı tarafından İl Genel Meclisi üyelerine yönelik bilgilendirme yapıldı.
AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, “Bankadan destekli daha önce yapılmış projeler var mı?’’ diye sordu. 
Kültür Müdürü Kahraman Bostancı yapılan çalışmasını Devrek baston midesini %90 oranında tamamlandığını söyleyince, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Vacit Durdubaş tekrar ederek ‘Çatısı dahi yok neresi tamamlamış neye göre tamamlanmış’ diye sordu. 
Ayrıca Ramazan Taşdemir ve Fikret Zaman’da Vacit Durdubaş’ın eleştirisine destek verdiler. İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’da konuyla ilgili olarak Devrek Baston Müzesi inşaatını yapan firmanın Mimar ve Mühendisi getirmeye ve meclis de açıklama yapma teklifini sundu ve bu kabul edildi. Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi’nin ‘Neden bu süreçler uzun sürüyor’ sorusuna Özel İdare Kültür Müdürü Bostancı, ‘Bürokratik işlemler uzun sürüyor. Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan da izin alınması gerekiyordu’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli İl Genel Meclis Üyesi Cihat Öztürk’de konu ile ilgili olarak, ’Zonguldak’ı böldüler. Zonguldak'tan Bartın ve Karabük Ayırdılar. Genel müdürlükten hep Zonguldak'ta kapatıldı. Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu neden Karabük'te, neden Zonguldak'ta değil?’ sorusunu yönelterek eleştiri yaptı. 
Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesinin ardından sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER