İl Genel meclisinde tansiyon yine yükseldi

CHP’liler bilgi istedi, Terzi eleştirdi

İl Genel meclisinde tansiyon yine yükseldi

İl Genel Meclisi’nin dünkü birleşimine, Cumhuriyet Halk Partililerin (CHP) İl Özel İdaresi olarak 2014-2018 yılları arasındaki projelerle ilgili bilgi edinme talebiyle ilgili verdikleri yazılı önerge damgasını vurdu. AK Partili İsmail Terzi, CHP’lilerin verdikleri önergenin geçmişte tartışıldığını ancak CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman’ın buna müsaade etmeyerek siyaset yapıyor sözleri ortamı gerdi.
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İl Genel Meclisi Üyeleri, Grup Başkanvekili Fikret Zaman başta olmak üzere, Nebahattin Yılmaz, Ayhan Özçelik, Metin Uzun, Mustafa Uzundal, Cemil Usluer, Serdar Akyol, Cihat Öztürk ve Dursun Dönmeci imzasıyla verilen ‘bilgi edinme’yle ilgili soru önergesi tansiyonun yükselmesine neden oldu.
CHP’liler, “İl Özel İdaresi olarak 01.04.2014 ile 01.09.2018 tarihleri arasında hazırlanmış projeler hakkında bilgi edinilme gereksinimi duyulmuştur. Bu nedenle aşağıda belirtilen sorulara yanıt aramaktayız.
1-    İdaremiz tarafından hazırlanmış projeler nelerdir?
2-    Bunlardan hayata geçirilemeyen projelerin adları nedenleri nelerdir?
3-    İhale veya doğrudan satın alma yöntemiyle hazırlattırılmış projeler var mıdır?
Var ise;
a)    Hayata geçirilenlerin sayısı ve adları nelerdir?
b)    Uygulamaya konulamayan projeler var mıdır?
c)    Projeleri hazırlatmak için ödenen miktar nedir?
d)    Uygulanmayan projelere herhangi bir ödeme yapılmış mıdır?
Yukarıda belirttiğimiz hususlar üzerine 5302 Sayılı Yasanın 18. Maddesi uyarınca gereğini arz ederiz” denildi.
TERZİ: “ZAMAN SİYASET YAPIYOR”
AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi, CHP’lilerin yazılı soru önergesiyle ilgili söz alarak, “CHP’li arkadaşların verdikleri soru önergesinde belirttikleri konular daha önce Meclis’te gündeme geldi ancak CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman o dönem suskun kalmış, hatta söz alan arkadaşlarını susturmaya çalışmıştı. Şimdi yerel seçim öncesi soru önergesinin altına imza atarak siyaset yapıyor. Belli ki derslerine iyi çalışmamışlar. Bizler bura yapılanları olduğu gibi yapılmayanları da konuştuk. İdareden kaynaklı sorunları dile getirdik. CHP’li Fikret Zaman o dönem idareyi başarılı bulmuştu. Bugün ise başarısız buluyor” dedi.
ZAMAN: “KONUŞMAK İÇİN OKUMAK LAZIM”
CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman’da söz alarak, “Bir şeyi anlamak ya da konuşmak için okumak lazım. Bizim neyi talep ettiğimizi soru önergesinde açık açık yazdık. Geçmişte projeler bazında gerçekleşme oranlarına bakarak ve yüzde 70 ila 75 arasında gerçekleşme oranlarını başarılı bulduk” sözleriyle, AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Terzi’ye cevap verdi.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ise her üyenin bilgi edinme hakkına sahip olduğunu ancak verilen soru önergesinin 4 yıllık süredeki tüm proje ve yatırımları kapsadığını, bununla ilgili verilerin hazırlanmasının zaman alacağını; dolayısıyla önergenin turizm yatırımlarını kapsayacak şekilde değiştirilmesini teklif etti.
CHP’li Üye Nebahattin Yılmaz ise yazılı soru önergesinde belirtildiği gibi tüm proje ve yatırımlarla ilgili bilgi edinmek istediklerine dikkat çekti.
İl Genel Meclisi Necdet Karaveli ise, CHP’lilerin yazılı önergesinin ‘Turizm Yatırımlarını’ kapsayacak şekilde değiştirilerek, Encümene havale edilmesini teklif etti. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER