İL GENEL MECLİSİNİN YARIN Kİ KONUSU: 2021 YATIRIMLARI

İL GENEL MECLİSİNİN YARIN Kİ KONUSU: 2021 YATIRIMLARI

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Pazartesi günkü mecliste 2021 yılı yatırım programını görüşeceklerini söyledi. Köy yardımları ile birlikte 23 milyon lirayı önümüzdeki yıl ilimiz genelinde harcayacaklarını belirten Necdet Karaveli, önümüzdeki yıl mevsimsel şartlara da bağlı olarak işlere erken başlayıp KÖYDES'le de bütünleştirerek yatırım programını tamamlamak istediklerin ifade etti.

Pazartesi de Cüruf Tesisi ile ilgili imar planını da mecliste görüşeceklerini belirten İl Genel Meclisi BaşkanI Necdet Karaveli şunları söyledi:

YATIRIM PROĞRAMI GÖRÜŞÜLECEK

Bu haftaki 4. birleşimimiz ile beraber Pazartesi günü yatırım programımız Meclis gündemine gelecek. 2021 yatırım programı.ve onunla beraber Aralık birleşimimizi bitirmiş olacağız. Arkadaşlarımız şu anda 2021 yılı  yatırım programının neticelendirmek üzereler. Onu da Meclisi gündemimize alarak oylaması sonucu İnşallah 2021'de yapılacak olan işlerimiz belirlenmiş olacak. Yaklaşık olarak köy yardımları ile birlikte 23 milyon liraya yakın bir parayı önümüzdeki yıl ilimiz genelinde harcayacağız. İlçe dağılımlarını eşit ve adaletli bir şekilde gerçekleştirdik. Bunun neticesinde İnşallah biz önümüzdeki yıl mevsimsel şartlara da bağlı olarak işlerimize erken başlayıp KÖYDES'le de bütünleştirerek yatırım programı mızı tamamlamak istiyoruz. Genel anlamda değerlendirdiğimizde ilk önce bölgemizdeki işlerde artık bu ay itibariyle sona yaklaştık, Sadece 4 noktada sıcak asfalt uygulamamız olacak. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle de havalar da güzel olursa buradaki işlerimizi de bitireceğiz. Genel anlamda meclis gündemimize incelediğimizde komisyon raporlarını ağırlıklı olduğu bir meclis birleşim miydi bunların içerisinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hizmet binasının kiraya verilmesi vardı. 10 yıl süreyle bizi ne kararımızı aldık ve Batı Karadeniz kalkınma ajansını binasını 10 yıl süreyle kiralanmasına karar verdik. Pazartesi de Cüruf Tesisi ile ilgili imar planı meclis gündemine gelecek.

İl Genel Meclisİ Başkanı Necdet Karaveli ayrıca, Türkali'deki tesislerin kiralanacağını da belirterek, "Türkali'de ki turistik tesislerde ki yasal süreç işliyor 2886'ya göre ihalemizi yaptık ancak ihaleye kimse gelmedi. 15 günlük süre var önümüzde ve bu sürede burası satılamaz ise artık yine yasal anlamda yetkimiz neyse o anlamda ilerleme olacak" şeklinde konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2020, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER