İlk 10'da yer istiyoruz!..

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar'dan adaylara talep

İlk 10'da yer istiyoruz!..

Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Osman Köksal Bahar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, yerel seçimler öncesinde taleplerini dile getirdi.
‘BİZ BUNLARI ÇOK DUYDUK’
Seçim döneminin ardından kendilerini kimsenin dinlemediğini söyleyen Osman Köksal Bahar: “Belediye Başkan adaylarımızı burada misafir ediyoruz, bizlere projelerini anlatıyorlar. Biz daha önce de bu lafları çok duyduk! Seçim zamanı geliniyor ve seçimden sonra biz kimseyi görmüyoruz. Ama bu dönem böyle yapmayacağız. Bizim oy potansiyelimiz çok fazla. Bizim sorunlarımızla gerçek anlamda ilgilenecek olan her kimse biz sorunlarımızı aktaracağız, bize daha yakın gördüğümüzü şahsımızla değil esnaf olarak bizden de oraya bir belediye meclis üyesi talebimiz olacak. Alırlarsa ki almak zorundalar. Bu güne kadar biz hep onların dediklerini dinledik ama şimdi öyle olmayacak. Çünkü söylem ve eylem çok farklı oluyor. Bizden birini alacaklar ve bizi ciddiye aldıklarını gösterecekler. Tüm esnafın talebi de budur. Yanına on kişi toplayamayan ya da parasının gücüyle aday olanları da görüyoruz. Hiç birinin bir tane faydasını göremedik. Bizi siyasi partinin adayı ciddiye alacaksa seçimden önce bunu görmek istiyoruz. Bizi dinleyecekler ve meclis üyesi sıralamasında ilk 10’nun içerisine bizden birini koyacaklar. Biz o zaman oraya çalışırız. Biz STK’lar olarak siyaset her ne kadar yapmıyoruz desek bile yapmak zorunda bırakılıyoruz” dedi. 
‘ZONGULDAK’TA Kİ SIKINTI BELLİ’
Zonguldak’ta şoför esnafının yaşadığını sıkıntıyı herkesin bildiğini söyleyen Bahar: “Zonguldak’ta ki sıkıntı belli. Türkiye genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor ama Zonguldak’ta da farklı hissediliyor. Çünkü, taşeron veya bir çok şirket kapatıldı. Maalesef işçi sayısı düştü, Zonguldak’ın ekonomisine etki etti. Bunların haliyle esnafımıza bir etkisi oluyor. Elimizde sadece TTK’ya bağlı bir iş kolu var. Bin 500 işçi alınacak, bekleniyor. Şehre çok fazla bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Bir çok işçi köylerine gidiyor, bu da bizim esnafımıza çok yansıyamıyor. Zonguldak’ta acilen istihdam alanının gelişmesi lazım. Siyasilerden beklentimiz istihdam alanlarının yaratılması yönünde çalışma yapmasıdır. Fazla bir istihdam olanağının Zonguldak’ta fazla olacağına inanmıyorum” dedi. 
‘TÜNEL BİR AN ÖNCE AÇILSIN’
Zonguldak’ta trafik sorunun çözülmesi için otopark sayısının arttırılması gerektiğini ve tünellerin hizmete açılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Bahar: “Biz istiyoruz ki tünellerin bir an önce açılmasını, hızlı bir başlangıç olsun diyoruz. Yoksa bu şehrin trafiğinde sıkıntı devam eder. Bir an önce belediyelerden istediğimiz otopark sorununun ivedilikle çözülmesidir. Otopark sorunu çözülmeden Zonguldak’ta bu sorunun çözüleceğini zannetmiyorum. Zonguldak’ta bir otopark göstereceksiniz, araç sahipleri araçlarını oraya çekmezse gerekli yaptırım yapılmalıdır” dedi.
MİLLETVEKİLLİRİMEZ SORUNLARIMIZI ANLATABİLİYORUZ’
AK Partili Milletvekillerinin kendileri ile yakından ilgilendiğini söyleyen Bahar: “AK Partili Milletvekillerimizi yıllardır tarıyoruz. Milletvekillerimize ne zaman istemişsek ulaştık. Sorunlarımızın çözümü konusunda yapabilecekleri şekilde bize yardımcı oluyorlar” dedi. 
‘ESNAFIMIZ DİNLENMELİDİR’
Kendileri ile ilgilenilmesini istediklerini söyleyen Bahar: “Belediyeler şehir içerisinde daha çok  yetkili ve bize daha çok ilgi göstermesi gerekiyor. Siyaset yapan isimler ve belediye başkanları STK’larla beraber ayda bir oturup vatandaşın ve esnafın sorunlarını dinlemiyorlarsa yaptıkları siyasetinde bir anlamı yok. Yoksa ilgisizlik olur ve bu da şehrin sorunlarını çözme konusunda çok büyük bir sıkıntı olacağını düşünüyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER