İmdadına Sağduyulu Vatandaşlar Yetişti

İmdadına Sağduyulu Vatandaşlar Yetişti

İmdadına Sağduyulu Vatandaşlar Yetişti

Zonguldakın Çaycuma ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Ziya Türköz, telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların isteği üzerine bankadan 15 bin lira kredi çekti. Çektiği parayı yatırmak için ATMye giden talihsiz adam, dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Zonguldakın Çaycuma ilçesinde meydana geldi. İlçeye bağlı Şehler köyünde ikamet eden 58 yaşındaki Ziya Türköz, telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların üzerine bankaya giderek 15 bin lira kredi çekti. Paradan haberdar olan dolandırıcılar, parayı verdikleri hesap numarasına yatırılmasını istedi. Verilen hesap numarasına parayı yatırmak üzere giden Türköz, ATM önünde beklediği sırada çevredeki vatandaşlar dolandırıldığını fark etti. Çevredekilerin müdahale ettiği Türköz, parayı yatırmaktan vazgeçerek dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.
Olay sonrası gazetecilere açıklama yapan Türköz, Telefonda beni arayan kişilere inandım.Polis ve vatandaşlar zamanında müdahale etmeseydi bankadan çektiğim 15 bin lira parayı dolandırıcılara kaptıracaktım. Kendilerini savcı, polis ve jandarma diye tanıtıp para isteyen kişilere sakın inanmayın. Herkes bu dolandırıcılara dikkat etsin. Çaycuma emniyetine ve polislerimize çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun dedi.
Öte yandan, polis ekipleri gelene kadar parasının 480 lirasını yatırdığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER