İMKON iş durdurma eylemi yapacak

İMKON iş durdurma eylemi yapacak

İMKON iş durdurma eylemi yapacak

ZONGULDAK - Zonguldak İnşaat Müteahhitleri Derneği (ZİMDER) Başkanı Mecit Aydın, artan demir fiyatları nedeniyle 9 Haziranda İş durdurma ve paydos çağrısı yapacaklarını duyurdu.

ZİMDER Başkanı Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, ocak ayı başında tonu bin 830 liradan satılan inşaat demirinin fiyatının 2 bin 155 liraya kadar yükseldiğini ve yükselin halen devam ettiğini belirtti.

Üretimlerde yılda 9 milyon ton, ayda 750-800 bin ton dolayında demir kullanıldığını ifade eden Aydın, açıklamasında şunlara yer verdi:

Türkiyemizin demir üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arsında bulunduğu ve önemli miktarda demirin ihraç edildiği düşünüldüğünde, demir fiyatlarında yaşanan artışa bir anlam vermek mümkün değildir.

- 4 ayda yüzde 30 arttı

Yıllık 34 milyon ton üretimi ile dünyanın 8. en büyük demir çelik üreticisi olan bir ülkemizde 4 ay gibi bir zaman diliminde yüzde 30lara varan fiyat artışının makul bir izahatı olamaz.

Bu nedenle inşaat demiri fiyatlarındaki artış inşaat maliyetlerimizi de arttırmaktadır. ZİMDER olarak demir fiyatlarına yapılan bu haksız artışı anlamsız buluyor ve Türkiyenin lokomotifi inşaat sektörünün önüne çekilmiş bir set olarak görüyoruz.

- Demirdeki KDV insin

Demirdeki KDVnin yüzde 18den yüzde 8e düşürülmesi de taleplerimiz arasında yer almaktadır. Kendi öz sermayesi ile katma değer üreten, istihdam sağlayan sektörümüzün bu sorunu aşılmadığı takdirde 9 Haziranda tüm üyelerimizle , kurucuları arasında yer aldığımız ve 120 bin üyesi bulunan İMKON olarak İş durdurma ve paydos çağrısı yapacağımızı, siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER