İSDEM OLUŞTURULDU, İLK TOPLANTISI YAPILDI

İSDEM OLUŞTURULDU, İLK TOPLANTISI YAPILDI

Koronavirüs salgını ile mücadelede uyulması gereken temizlik, maske ve mesafe gibi tedbirlere uyulmasına yönelik İçişleri Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) oluşturuldu. Bu kapsamda İSDEM'de görevli personele kovid-19 ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ile  sağlıkla ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, ve davetliler katıldı.

SUBAŞI: İZOLASYONDA ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Turgut Subaşı; "Kovid salgınından sonra büyükşehirlerin yanında anılmaya başladık ve büyük vakalarla karşılaşmaya başlamıştık. İzolasyonda çok ciddi çalışmalar yaptık ancak salgın yeniden baş gösterince böyle bir merkezin kurulmasına karar verildi." dedi.

GÜNER,: ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ

İl Sağlık Müdürü Dr.Ertuğrul Güner de yaptığı konuşmada covid-19 mücadele kapsamında yapılan  filyasyon ,izolasyon ve karantina çalışmaları kapsamında katılımcıları bilgilendirdi, yapılan çalışmaları anlattı. Güner herkesin potansiyel bir covid-19 taşıyıcısı olduğunu ifade etti.

VALİ TUTULMAZ: BÜYÜK TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde İSDEM personeline yönelik yapılan kovid-19 bilgilendirme toplantısında Vali Tutulmaz bir kez daha sosyal mesafe ve maske vurgusu yaptı.

Vali Tutulmaz burada yaptığı konuşmada, "Her geçen gün sayı artıyor ama en azından ölümcül olma riski azaldı. Pandemiler her zaman karşılaştığımız bir durum değil. Sağlık çalışanlarımız bununla baş etmek için canla başla çalışıyor. Eğer biz bu işi bırakırsak büyük tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz. Hastanelerimizin yoğun bakımlarında herhangi bir sıkıntımız yok ancak bir kişinin bile bu sıkıntıyı yaşamasını istemiyoruz. Bu yüzden bu çalışmaların bir sistem dahilinde yürütülmesi isteniyor. Bu hizmetler zaten Mart ayından bu yana ciddi şekilde yapıldı. Yeni tecrübeler edindik. Bazı alanlarda biraz daha yoğun çalışmamız gerektiğini anladık. Bulaş dönemleri zaman zaman değişebiliyor. Bugünlerde seyahat ön plana çıktı. Hıfzısıhha kararları alınıyor, yeni konulara tedbirli olmak için. Bizde bu kararları ilimiz için alıyoruz. Son dönemlerde düğünlerde yaptığımız denetimlerde daha yoğun bulunulduğu için toplam bulaş oranımız yüzde 2 buçuk. Yüzde 0 olmasını isterdik. Maske, sosyal mesafe ve hijyenden başka çaremiz yok." dedi.



 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2020, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER