İşitme engelliler, "umre" için yarıştı

- Zonguldak'ta düzenlenen yarışmayı Fatma Alanlar birinci olarak tamamladı

İşitme engelliler, "umre" için yarıştı

ZONGULDAK - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Zonguldakta İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması gerçekleştirildi.

Müftülük binasında engellilerin motivasyonlarını arttırmak ve manevi destek sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, yarışmaya katılanlara Kuran-ı Kerim, fıkıh, itikat, ibadet ve ahlak konularının yer aldığı sorular yöneltildi.

İl genelinde 8 kişinin katıldığı ve komisyon gözetiminde gerçekleştirilen yarışmada, yazılı ve testten oluşan sorular yer aldı.

Bir saat süren sınavda yarışmacılarla işaret diliyle iletişim sağlandı. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Fatma Alanlar, umre ödülünün sahibi oldu.

İl Müftüsü Rüstem Can, yaptığı açıklamada, başkanlığın hizmet alanları içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan dezavantajlı gruplar arasında engellilerin önemli bir alanı oluşturduğunu söyledi.

Engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan Can, Engellilere yönelik gerek fiziki altyapı, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik gerekse görsel, işitsel ve yazınsal olarak ortaya konulan çalışmalar ile onlara manevi bakım-destek ve dini danışmanlık-rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Bugün müftülükte bir yarışma düzenliyoruz. İnşallah yarışma sonucunda kentimizden de bir kişiyi umreye gidecek. dedi.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER