İŞKUR'DAN İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ

İŞKUR'DAN İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ

İŞKUR'DAN İŞ KULÜBÜ EĞİTİMİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İş Kurumu tarafından tüm Türkiye’de ilk kez bu yaz düzenlenen Sosyal Çalışma Programı kapsamında  Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışmaya hak kazanan üniversite öğrencilerine Zonguldak İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından  İş Kulübü eğitimi verildi.

Eğitim sonunda katılımcı öğrencilere sertifikaları takdim edildi. İş Kulübü hizmetlerinin  hedef kitlesi olan  özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelliler, eski hükümlüler, uzun süre işsiz olanlar, kadınlar, göçmenler ve üniversite öğrencilerinin iş hayatına kazandırılmaları amacıyla verilen  İş Kulübü Eğitimi ile kişiler iş hayatına hazırlanarak istihdam edilebilirlikleri  arttırılmaya  çalışılıyor.

Zonguldak  İŞKUR  İş  Kulübü Liderleri tarafından verilen eğitimlerde  kendini tanıma, iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, iş arama ağı kurma, mülakat teknikleri gibi farklı başlıklarda  teknik  bilgilerin  verildiği eğitimlerde telefon  görüşmesi ve mülakat konularında da simülasyonlar yapılıyor. İŞKUR yetkilileri,  İş Kulübü  eğitimlerinin  yıl  boyunca  devam edeceğini,  ücretsiz ve sertifikalı bir eğitim olan İş Kulübü Eğitimine katılmak için Zonguldak İŞKUR ile  irtibata geçilmesi gerektiğini belirttiler.



Y

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER