İspatlı çeteci kim?

VAY SEN NEYMİŞSİN ALİ..

İspatlı çeteci kim?

2009 yılında dönemin Emniyet Müdürünü ve emniyet güçlerini yıpratma amacı ile suç örgütü yöneticisi tarafından verilen talimatlar doğrultusunda sahibi bulunduğu yerel yayın organlarını tehdit ve şantaja alet eden Ali Rıza Tığ’a ait güvenlik güçlerinin telefon dinlemesine takılan ses tapeleri ile ispatlandı.

Ses tapelerinin açık dökümünde de görüldüğü üzere, suç örgütü yöneticisi sıfatı ile suçlanan kişinin, söz konusu emniyet görevlilerinin aile yapısını yıpratıcı yönde yazıların yazılması talimatının verildiği açıkça görülmekte.

Polis teşkilatı yöneticilerine karşı, basın yolu ile üzerlerinde baskı kurulmaya çalışmasına yönelik delillerin bulunduğu telefon dinleme kayıtlarında, Ali Rıza Tığ’ın suç örgütü yöneticisinden telefon ile aldığı talimatlar doğrultusunda hareket ettiği ve karşılığında maddi çıkar sağladığı alenen gözler önüne serilmekte.

Söz konusu kişi Ali Rıza Tığ; Şantajcı, aile mevhumuna yönelik, kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlama ile yargılanarak, Karadeniz Ereğlide Operasyon sonucunda bu davadan yerel mahkemeden hüküm giydi. Yargıtay ın vereceği karar bekleniyor.

Yalnız bu operasyon ve dava sonrasında da huylu huyundan vazgeçmeyerek; çıkar sağlamaya çalıştığı kişilerden istediğini alamayınca şantaj yapmaya çalıştığı kamuoyuna defalarca afişe oldu. Şantaj ve baskı yapmaya çalıştığı mağdurlar tarafından da gerek sözlü, gerek kamera görüntüleri ile ispat edilerek, basın açıklaması yapılmasına rağmen durmak bilmemiştir.

Malum şahıs, yerel gazetesini kullanarak, hem kendisi ve yakın akrabalarına maddi çıkar sağlamaya yönelik şantaj baskılarına devam ederken, hem de siyasi yönde de kendi işbirlikçileri için aynı yolla avantaj sağlamayı alışkanlık haline getirdi.

Emniyetin telefon dinlemesine takılan Ali Rıza Tığ’ın aldığı talimatlar doğrultusunda da, elindeki yayın organlarını kullanıp nasıl baskı yaptığı ve bunu da kendine emir veren kişiye ballandırarak anlattığı açıkça görülmektedir.

Tapelerde ayrıca emniyet görevlilerine yaptığı yıpratma hareketi karşılığında, nasıl maddi çıkar sağladığı da yine şahısların kendi sözleriyle ifade edilmekte.

Taktir kamuoyunun…

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 18:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
YILDIRIM
YILDIRIM - 6 yıl Önce

abisi MESA İNŞATT ORTAĞI,, DEVLETEN 40 TRİLYONLUK IHALE ALMADIMI BUNLAR,,ÖZELDEN ATAYIM INTERNET ADRESINIZ SİTESINE EVRAKLARI INCELEYIN,,LÜTFEN.

Mehmet
Mehmet - 6 yıl Önce

Vay beee vayy

MURAT
MURAT - 6 yıl Önce

YUH ARTIK HERKEZ GOREVE

yüksel
yüksel - 6 yıl Önce

adamın işi gücü şantaj ne olcak başka.tüküreceksin sıfatına adamın

Elif
Elif - 6 yıl Önce

Canı cehenneme kendini beğenmiş bok

Admin
Admin - 6 yıl Önce

Ne oldu sayın tığ şişe mi çevirdiler....

ilker
ilker - 6 yıl Önce

çaycumalı spor müdüründen de para almış,,onun için haberını yapmadı,,

kemal
kemal - 6 yıl Önce

ereğlidekı gasilhane olayından nekadr aldı ,60 bin tl,,,yalanmı alişşş,,


SIRADAKİ HABER