İşte O Fotoğraflar

İşte O Fotoğraflar

İşte O Fotoğraflar

Kdz Ereğli ve Zonguldak politika hayatında önemli görevlerde bulunmuş bazı isimlerin, 90lı yıllardaki hallerini hatırlıyor musunuz?

Bazı isimler var ki, siyasette altın kural haline gelen uzun maraton koşucuları olarak lanse edilmesin.

Ülkenin ilk seçimi olacak olan 2019 yerel seçimleri öncesinde aday adaylarının nabız yoklamaya başladığı bu günlerde; filmi 23 yıl önceye sarıp; saçları, bıyıkları, duruşları, bakışları ve giyim tarzları o günlerden bugüne oldukça değişen siyasetçileri şimdi tanımakta güçlük çekebilirsiniz.

Kimler yok ki; H Fazlı Erdoğan’a, Neriman Posbıyık’tan, Celil Uzun’a, Ruhi Cöbekoğlu’dan, Halil Posbıyık’tan 1994 yerel seçimlerinde kullanılan sloganlara varıncaya kadar o süreçte siyasetçilerin 90lardaki halleri de bir başka.

Bu isimler halen varlıklarını sürdürüyorlar, tabi birkaçı hariç. Aslında 20 yıl geriye doğru baktığımızda aslında isimler bazında çokta fazla bir şeyin değişmediğini da görüyoruz bir noktada.

Birde siyasetin uzun maraton koşucuları olduklarını da…

POSBIYIK AİLESİYLE… … 

Eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk Posbıyık ve kızı Tuba Posbıyık Urcu ile “Önce aile” diyerek toplumun önüne çıkan Posbıyık’ın kazandığı ilk seçim olması açısından o dönem önemliydi.

ERDOĞAN MİLLİ GÖRÜŞÜN EN ÖNEMLİ İSMİ

Aynı şekilde 20 yıllık siyasi hayatına iki dönem Milletvekilliği sığdıran Fazlı Erdoğan’ın Refah Partisi’nden başkanlık denemeleri de… Yine İktidar partisi olan Ak Parti’nin Zonguldak İl Başkanlığı görevini yine bu 20 yıllık zamana sığdıran ve Milletvekilliğinde direkten dönen Celil Uzun’da 1994 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olarak şansını deneyen uzun soluklu maroton koşucularından… 

 

Ereğli’de en uzun Başkanlık makamına oturanlar kadar çok kısa bu görevde kalanlarda listede dikkat çekiyor. 1960 ihtilal ile görevi Kemil Erdem’den devir alan Binbaşı Hüsamettin Yankal  12 Haziran ile 9 Ağustos 1960 tarihleri arasında 20 günlük görev yaparak bu koltukta en kısa süre oturan isim.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER