'İstediğimiz zaman işçiyi alırız'

'İstediğimiz zaman işçiyi alırız'

'İstediğimiz zaman işçiyi alırız'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve merak edilen konulara açıklık getirdi.
Seçimlerden önce işçi alımlarının gerçekleşebileceğini söyleyen Milletvekili Türkmen: “Türkiye Taşkömürü Kurumuna bin 500 işçi alacağız. Zamanlamaya çokta takılmamak lazım. İstediğimiz zaman alımı gerçekleştiririz, bunun 45 günlük bir süresi var. Bu gün alınsın dediğimiz zaman 45 gün içende hazırlıkta tamamlanıyor” dedi.
‘SEÇİMDEN ÖNCE İŞÇİLERİ ALMAYA GAYRET EDİYORUZ’
Genel Maden içi Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin ‘Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi almanın bu kadar süre uzadığını bilse Cumhurbaşkanı bunlara kızar herhalde, sanıyorum Cumhurbaşkanı ile görüşemiyorlar’ şeklinde yaptığı açıklamaları da değerlendiren Türkmen: “Salı günü görüştük sayın cumhurbaşkanımızla ve bir sıkıntıda yok Allah’a şükür. Biz kendimiz ayarlamasını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın sözü hiçbir zaman yerde kalmaz ve her şeyden bilgisi vardır. Ama dolasıyla da bize inisiyatifi bize bırakıyor. Görüşemiyoruz diye bir şey söz konusu değil. Sayın Bakanımız Berat Albayrak ile de görüşüyoruz. Ama zamanlama meselesidir yönetmelik değişikliği yaptık başka şeyler yaptık dolayısıyla biz onu alırız bu gecikiyor diye bir olay yok. İstediğimiz zaman alırız. İşçi alımı için formalitelerin bitmesini bekliyoruz.  Ocakların ihtiyacı olduğu için biz işçi alıyoruz. Seçimle ilgisi olsun diye işçi almıyoruz. Bir önceki seçimlerde 600 küsür oyla kaybettik seçimleri. Biz o dönemde işçi almamıştık. Mesele işçi alıp da seçim kazanmak diye bir olay olabilir mi? Bunun seçimle sayımda bir alakası yoktur. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ihtiyacı var üretimi artırmak istiyoruz. Seçimden önce işçileri almaya gayret ediyoruz.”
Yerel seçim sürecini değerlendiren Türkmen, Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse adaydır o zaman açıklayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 13:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
çağdaş
çağdaş - 5 yıl Önce

karanlık odalarda hemşehrilerinle liste yapmayın eğer işçi yerleştirmeler basına tüm kamuoyuna açık bir şekilde noter huzurunda yapılmazsa şaibeli olur ona göre

SIRADAKİ HABER